Reklam Alanı
Tepe Banner
970×90
BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.740,84 ₺/gr %0,23
Bitcoin $71.162 %0,29
Dolar 44,51 ₺ %0,04
Euro 52,15 ₺ %0,07
Sterlin 59,96 ₺ %0,14
Gümüş 105,57 ₺/gr %0,50
Ethereum $2.192,64 %1,42
İsviçre Frangı 56,27 ₺ %0,02
Kanada Doları 32,15 ₺ %0,05
Avustralya Doları 31,36 ₺ %0,04
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,00
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,10
Çin Yuanı 6,51 ₺ %0,04
ŞANLIURFA 11°C 6.740,84 ₺/gr 44,51 ₺ 52,15 ₺
Reklam Alanı
Header Banner
728×90
Anasayfa GÜNCEL 81 İl Valiliğine Pazar Yerleri Genelgesi Gönderildi
GÜNCEL

81 İl Valiliğine Pazar Yerleri Genelgesi Gönderildi

06.05.2021 17:16 776
81 İl Valiliğine Pazar Yerleri Genelgesi Gönderildi
Genelgede, mevsimsel etkiler nedeniyle ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısalık nedeniyle çiftçiler tarafından üretilen tarımsal ürünlerin (yaş sebze-meyve) zayi olabileceği yönünde tespitler bulunduğu belirtildi.
 
Bu doğrultuda, ilgili Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan kararlar şu şekilde sıralandı: 
 
  • Tam kapanma dönemi içerisinde  8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacak. Vatandaşların yaş sebze/meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazar yerine gidip gelebilmelerine izin verilecek. 
  • Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında kurulacak pazarlarda sadece yaş sebze/meyve ile fide satılabilecek, (özellikle köylülerimizin ürünleri olmak üzere), temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. ürünlerin satışına  ise izin verilmeyecek. 
  • Pazar yerlerinde oluşabilecek yoğunluk göz önünde tutularak Valilik/Kaymakamlıkların koordinasyonunda mahalli idareler tarafından gerekli tedbirler alınacak. Bu amaçla mevcut pazaryerleri genişletilecek veya ilave pazar alanları oluşturulacak. 
  • Pazar yerlerine kontrollü giriş/çıkışları sağlamak için belirlenen noktalar haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç-gereç ile kapatılarak kontrolsüz giriş/çıkışlar engellenecek. 
  • Pazar yerlerinde Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtildiği üzere sergi ve tezgahlar arasında en az 3 metre olacak şekilde mesafe bırakılacak
  • Her bir pazar yerinde gerekli kontrolleri yapmak için başta zabıta olmak üzere yeterli sayıda personel görevlendirilecek, görevlendirilen personel tarafından pazar yerlerinin içerisinde yoğunluk oluşmaması için gerekli tedbirler alınacak, bu kapsamda içerdeki yoğunluk azaltılana kadar yeni müşteri girişine geçici olarak izin verilmeyecek.  
  • Pazar yerlerinde ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenecek ve satışı yapılacak.  
  • İlgili mahalli idare birimlerince pazaryerlerinde çöp toplama, hijyen ve dezenfeksiyon hususunda gerekli tedbirler alınacak. 
  • Pazar yerlerinde satış yapacak pazarcılar, ilgili meslek odası tarafından düzenlenen mesleki faaliyet belgesi ile ticari araç görevlendirme belgesini ibraz etmek ve güzergahla sınırlı kalmak kaydıyla Cumartesi günleri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak. 
 
Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak.
Pazar yerlerine yönelik her türlü tedbirin; Vali/Kaymakamlar ile belediye başkanları ve meslek odası temsilcilerinin katılımıyla planlancak ve sahada bizzat takip edilmesi sağlanacak. 
 
Başta zabıta görevliler ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususa ilişkin gerekli kontrol faaliyetlerinin eksiksiz yerine getirilecek. 
 
Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak.
Reklam Alanı
İçerik Altı
728×90
Paylaş:
Reklam Alanı
Yorumlar Üstü
728×90

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

DEPREMZEDE AİLENİN YARDIMINA İLK ADIM VAKFI KOŞTU.

Malatya’da depremde mahsur olan Ailenin sosyal medya aracılığıyla yardım talebine İlk Adım Vakfı...

1 yıl önce

BAŞKAN CANPOLAT’TAN 15 TEMMUZ MESAJI

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 15 Temmuz Dayanışma ve Milli Birlik Günü dolayısıyla...

1 yıl önce

BAŞKAN SÜPHİ ENGÜL'DEN 15 TEMMUZ MESAJI

Şanlıurfa Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanvekili Süphi Engül 15 Temmuz Demokrasi ve...

1 yıl önce

BÜYÜKŞEHİR’DEN 40 LİRAYA 4 ÇEŞİT MENÜ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hamarat Eller Sosyal tesislerinde ana yemek, pilav ve tatlıdan...

1 yıl önce

BÜYÜKELÇİ VAİVARS’DAN BAŞKAN GÜLPINAR’A ZİYARET

Letonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars ve Letonya Gaziantep Fahri Konsolosu Soner...

1 yıl önce

EYYÜBİYELİ GENÇLER EĞİTİM OTAKLARINDA KAMPA GİRDİ

8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek TYT ve AYT sınavlarına hazırlanan gençler, Eyyübiye...

1 yıl önce

Vali Şıldak, Atatürk Ormanını Ziyaret Etti

Vali Hasan Şıldak, Atatürk Ormanı olarak bilinen Gölpınar Tabiat Parkını ziyaret etti....

1 yıl önce

Eyüp Peygamber Makamında Çevre Düzenlemesi Yapılacak

Vali Hasan Şıldak, Eyüp Peygamber Camiinde incelemelerde bulunarak alanda yapılacak çevre...

1 yıl önce

BAŞKAN CANPOLAT’TAN 23 NİSAN MESAJI

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla...

1 yıl önce

11 Nisan Kurtuluş Destanı Kutlu Olsun

11 Nisan Kurtuluş Destanı Kutlu Olsun

1 yıl önce

Kolsuzoğlundan Ramazan Bayramı ve 11 Nisan Mesajı

İş Adamı Karaköprü Meclis Üyesi Orhan Kolsuzoğlu Hemşehrilerinin 11 Nisan ve Ramazan Bayramını...

1 yıl önce

Vali Şıldak: Akif'i Anlamak Cumhuriyeti Anlamaktır

Vali Hasan Şıldak, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programına...

2 yıl önce