Dicle Elektrik’ten Uyarı: Yetkisiz Müdahale Can ve Mal Güvenliğini Tehdit Ediyor!
Mardin’de 2 bine yakın panoya müdahale
Mardin’de Dicle Elektrik’e ait olan elektrik panolarından yaklaşık 2 binine yetkisiz müdahale yapıldığı belirlendi. Yapılan saha çalışmaları kapsamında zarar gören panolar onarılarak yeniden güvenli hale getirilirken, kullanılamayacak duruma gelen panolar ise yenileriyle değiştirldi.

Kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı hedefiyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan altı ilde hizmet veren Dicle Elektrik, özellikle tüketimin üst seviyelere çıktığı yaz ve kış dönemlerinde elektrik şebekesine yapılan yetkisiz müdahalelere karşı saha denetimlerini artırdı. Başta kaçak elektrik kullanımı olmak üzere farklı gerekçelerle şebeke unsurlarına yapılan müdahalelerin hem enerji arz güvenliğini hem de vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit ettiğine dikkat çeken şirket, Mardin genelinde geniş kapsamlı bir kontrol çalışması gerçekleştirdi.
2 bine yakın pano yeniden güvenli hale getirildi
Dicle Elektrik ekipleri, Mardin’in Artuklu, Kızıltepe, Midyat, Nusaybin, Derik, Dargeçit, Mazıdağı, Savur, Yeşilli ve Ömerli ilçelerinde bulunan toplam 8 bin 397 elektrik panosunu tek tek kontrol etti. Yapılan incelemelerde yaklaşık 2 bin panoya yetkisiz kişilerce müdahale edildiği tespit edildi. Kapağı kırılan, sigortalarıyla oynanan, bağlantı noktalarına müdahale edilen ve güvenlik riski oluşturan panolar onarılarak yeniden güvenli hale getirildi. Müdahaleler nedeniyle kullanılamayacak duruma gelen elektrik panoları ise yenileriyle değiştirildi.
“Şebeke unsurları kamu malıdır”
Dicle Elektrik yetkilileri, elektrik panolarına her ne sebeple olursa olsun izinsiz müdahale edilmesinin hem can güvenliğini tehlikeye attığını hem de kamu malına zarar verme suçunu doğurduğunu belirterek, “Yetkisiz müdahalede bulunanlar hakkında ‘Kamu Malına Zarar Verme’ suçundan ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunulmuştur. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için elektrik şebekesine yalnızca yetkili ekiplerin müdahale etmesi büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.
En fazla yetkisiz müdahale Kızıltepe’de tespit edildi
Saha çalışmaları, elektrik panolarına yönelik yetkisiz müdahalelerin en yoğun yaşandığı ilçenin Kızıltepe olduğunu ortaya koydu. Kızıltepe’de 939 panoya müdahale edildiği belirlenirken, bu tür müdahalelerin yalnızca dağıtım hizmetinin kalitesini olumsuz etkilemediğini, aynı zamanda arıza, yangın, elektrik çarpması ve uzun süreli kesinti gibi ciddi sonuçlara da yol açabileceğini de tekrar hatırlatıldı.
Aynı pano 5’inci kez kırılmıştı
Yetkisiz müdahalelerin sahadaki boyutunu ortaya koyan örneklerden biri de geçtiğimiz haftalarda Derik ilçesine bağlı kırsal Cevizpınar Mahallesi’nde yaşanmıştı. Daha önce defalarca onarılarak güvenli hale getirilen bir elektrik panosunun, kaçak elektrik kullanmak isteyen kişiler tarafından 5’inci kez kırıldığı belirlenmişti. Panodan çevredeki bazı mesken ve iş yerlerine kaçak harici hat çekildiği tespit edilirken, söz konusu pano ekipler tarafından bir kez daha onarılmıştı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Şanlıurfa’da Kaçak Elektrik Denetim Ekibi Taşlı Saldırıya...
Dicle Elektrik ekipleri, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde gerçekleştirdikleri kaçak elektrik...
Diyarbakır’da fırtınanın bir gecede yıktığı elektrik...
Diyarbakır’ın Çermik ilçesi kırsalında şiddetli fırtına ve yoğun kar yağışı nedeniyle ağır hasar...
DEPSAŞ Enerji Faturalarını Ödemeyen Aboneleri Birkez Daha...
DEPSAŞ Enerji Faturalarını Ödemeyen Aboneleri Birkez Daha Uyardı: Enerji Tedarikinde Aksamalar...
GÜNCEL Haberleri
TümüDEPSAŞ Enerji’den Müşterilerine Özel Dijital Altyapı...
DEPSAŞ Enerji, müşteri deneyimini daha güvenli, hızlı ve etkin hale getirmek amacıyla...
DEPREMZEDE AİLENİN YARDIMINA İLK ADIM VAKFI KOŞTU.
Malatya’da depremde mahsur olan Ailenin sosyal medya aracılığıyla yardım talebine İlk Adım Vakfı...
BAŞKAN CANPOLAT’TAN 15 TEMMUZ MESAJI
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 15 Temmuz Dayanışma ve Milli Birlik Günü dolayısıyla...
BAŞKAN SÜPHİ ENGÜL'DEN 15 TEMMUZ MESAJI
Şanlıurfa Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanvekili Süphi Engül 15 Temmuz Demokrasi ve...
BÜYÜKŞEHİR’DEN 40 LİRAYA 4 ÇEŞİT MENÜ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hamarat Eller Sosyal tesislerinde ana yemek, pilav ve tatlıdan...
BÜYÜKELÇİ VAİVARS’DAN BAŞKAN GÜLPINAR’A ZİYARET
Letonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars ve Letonya Gaziantep Fahri Konsolosu Soner...
EYYÜBİYELİ GENÇLER EĞİTİM OTAKLARINDA KAMPA GİRDİ
8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek TYT ve AYT sınavlarına hazırlanan gençler, Eyyübiye...
Vali Şıldak, Atatürk Ormanını Ziyaret Etti
Vali Hasan Şıldak, Atatürk Ormanı olarak bilinen Gölpınar Tabiat Parkını ziyaret etti....
Eyüp Peygamber Makamında Çevre Düzenlemesi Yapılacak
Vali Hasan Şıldak, Eyüp Peygamber Camiinde incelemelerde bulunarak alanda yapılacak çevre...
BAŞKAN CANPOLAT’TAN 23 NİSAN MESAJI
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla...
11 Nisan Kurtuluş Destanı Kutlu Olsun
11 Nisan Kurtuluş Destanı Kutlu Olsun
Kolsuzoğlundan Ramazan Bayramı ve 11 Nisan Mesajı
İş Adamı Karaköprü Meclis Üyesi Orhan Kolsuzoğlu Hemşehrilerinin 11 Nisan ve Ramazan Bayramını...

BAŞKAN CANPOLAT, VATANDAŞLARLA AŞURE BEREKETİNİ PAYLAŞTI
1DANACI VE KOLBÜKEN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
1Elitaş: Birand içimizden biriydi
0SANCAKTAR MAHALLESİNE HAYIRLI OLSUN
0SEYRANTEPE’DE KADINLAR BOŞ ZAMANLARINI KURSLARDA DEĞERLENDİRİYOR
0HALİLİYE BELEDİYESİNDEN 10 BİN KİŞİYE TİRİT İKRAMI
0