Şanlıurfa Bağımlılığa Hep Birlikte “Dur” Diyor
Bağımlılığın Önlenmesi Projesi Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Toplantıda ailelere seslenen Vali Şıldak, “Biz devlet olarak bir aşamaya geldik ve bundan sonra vatandaşlarımızın daha da duyarlı olarak seferberliğe katılmalarını istiyoruz” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantı öncesi kurumlar nezdinde bağımlılıkla mücadele çalışma birimlerinin stantlarını inceleyen Vali Şıldak, personele başarı dileklerinde bulundu.
Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en genç şehri olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “İlimizde uyuşturucu kullanımının Türkiye ortalamasının üzerinde şeklinde bir algı kesinlikle yanlış olur. Bu yönde kimsenin düşünmesini istemem. Ancak bizi ilgilendiren esas konu şu; ilimiz çok genç bin nüfusa sahip. Yaş ortalamamız 21. Bu bizi Türkiye’nin en genç şehri olarak belirliyor. Bu, bizim için büyük bir güç ve aynı zamanda çok dikkat etmemiz gereken bir husus. Tüm bunların bilincinde olan bir yapıyla hareket ediyoruz. Ve Allah’a şükür polis ve jandarmamız, sahadaki gücümüzün en önemli temsilcileri. Ben hepsini tebrik ediyorum.
Biz, devlet olarak bir aşamaya geldik. Yapmak istediğimizi gücümüzün son anına kadar, en iyisini yaptığımızı düşüyoruz. Şu anda da halkımızdan destek isteme noktasındayız. Bunu ilk olarak bildirimde bulunmakla yapmalı halkımız. Gerek suç boyutu ile gerekse çevresinde gördüğü narkotik her türlü olayı bildirerek. Bağımlılıktan tedavi ile kurtulma oranı yani tamamen uyuşturucudan arınma oranı yüzde 3. İşte bu noktada öneyici rolün ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Gençlerimiz bu sorunla karşılaşmasın diye en verimli hareketi yaptığımız zaman sorunu çözmüş olacağız. Bunun için tüm kurumlarımız çok güzel koordineli bir şekilde çalışıyorlar. Bu çalışmaya vatandaşlarımızın da dahil edilmesi ile daha da güçlenmiş olacak. Çalışmamızda kurtardığımız her bir vatandaşımız için kesinlikle ‘bir kişi’ olarak düşünmüyoruz. Koca bir hayat, bir toplumdur ‘bir kişi’ bizim için. Ve yine biz tüm bu çalışmaları münferit olarak yapmıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet büyüklerimizin talimatları ile toplumumuzun refahı ve huzuru için biz bunları yapıyoruz. Uyuşturucu ile mücadele bir vatan görevidir diyoruz. Hepimizin yapabileceği bir değil çok şey var. Ailenin gücünü de dahil edersek ve bilinçli bir şekilde hareket edebilirsek uyuşturucu, bağımlılık başta olmak üzere bir çok sorunu çözer ve çocuklarımızı geleceğe güvenle hazırlarız” dedi.
Vali Yardımcısı Alper Taş ve Onur Şatrıoğlu, Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, Kaymakamlar, projeye paydaş kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile ailelerin katıldığı program daha sonra toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.
Ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler, aileler, okul yöneticileri ve eğitimciler ile risk altındaki gençler ve aileleri hedef kitle olarak belirleyen projede; gençlerin zararlı alışkanlıklara yönelme oranını azaltmak, eğitimciler ve aileler bağımlılığa karşı daha bilinçlendirmek, riskli bireyleri erken fark edilip desteklemek ve toplumun genelinde bağımlılıkla mücadeleye katılımı artırmak hedefleniyor.
Bağımlılığın henüz başlamadan önlenmesine odaklanan, gençleri ve aileleri hedef alan, çok paydaşlı ve bütüncül bir mücadele modeli olan Bağımlılığın Önlenmesi Projesi; bağımlılık riskini azaltmak ve sağlıklı yaşam kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla farkındalık, eğitim, saha çalışmaları, sosyal ve sportif faaliyetler ile psikolojik-sosyal destek bileşenlerinden oluşuyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Vali Şıldak, Asayiş ve Güvenlik İstatistiklerini Açıkladı
Vali Hasan Şıldak, her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği Asayiş Ve Güvenlik Basın Bilgilendirme...
VALİ ŞILDAK BOZOVA’DA
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Bozova ilçesinde bir dizi temas ve incelemelerde bulundu.
Vali Şıldak Halfeti'de
Vali Hasan Şıldak, Halfeti'de bir dizi temaslarda bulundu. İlçe Belediyesi ve esnafı ziyaret eden...
ŞANLIURFA Haberleri
TümüELDEN VE ENGÜL AİLESİNİN ACI GÜNÜ
Şanlıurfa'nın önden gelen ailelerinden olan Elden ve Engül ailesinin acı kaybı.
KARAKÖPRÜ'YE MODERN BİSİKLET YOLLARI KAZANDIRILIYOR
Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Atakent Mahallesi'nde devam eden üstyapı çalışmalarını...
BİRECİK’E ÇEVRE NEFESİ OLACAK DEV TESİSTE ÇALIŞMALAR...
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın talimatlarıyla yapımına başlanan...
HALİLİYE BELEDİYESİ PARKLARDA ÜRETİM GÜCÜYLE HİZMET...
Haliliye Belediyesi, bünyesinde yürütülen atölye çalışmaları sayesinde ilçede ihtiyaç duyulan...
Doğal Yaşama Enerji Veren Proje: Göçmen Kuşlar Dicle...
CEYLANPINAR DEVLET HASTANESİ'NDE BİR İLK: LAPAROSKOPİK...
Uzun süredir idrar kanalında taş şikâyeti yaşayan 55 yaşındaki kadın hasta, endoskopik...
HİLVAN’DA 8,5 KİLOMETRELİK YOL YENİLENDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan ilçesinde kırsal ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale...
DANACI VE KOLBÜKEN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
Şanlıurfa’nın tanınan ailelerinden Danacı ve Kolbüken aileleri, düzenlenen görkemli düğün...
Eyyübiye’de Spor Yatırımları Devam Ediyor
Türkiye’nin en fazla genç nüfusunu barındıran Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde, Eyyübiye...
Vali Şıldak "Toprağımızı Ve Geleceğimizi Hep Birlikte...
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya hesaplarından yayımladığı videolu mesajla anız...
ŞANLIURFA’DA GÖZ SAĞLIĞINDA TARİHİ ADIM!
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi, göz hastalıklarının tanısında bölge için kritik öneme...
Şanlıurfa’da Kaçak Elektrik Denetim Ekibi Taşlı Saldırıya...
Dicle Elektrik ekipleri, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde gerçekleştirdikleri kaçak elektrik...

BAŞKAN CANPOLAT, VATANDAŞLARLA AŞURE BEREKETİNİ PAYLAŞTI
1DANACI VE KOLBÜKEN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
1Elitaş: Birand içimizden biriydi
0SANCAKTAR MAHALLESİNE HAYIRLI OLSUN
0SEYRANTEPE’DE KADINLAR BOŞ ZAMANLARINI KURSLARDA DEĞERLENDİRİYOR
0HALİLİYE BELEDİYESİNDEN 10 BİN KİŞİYE TİRİT İKRAMI
0