Reklam Alanı
Tepe Banner
970×90
BORSA
BIST 100 13.112,31 %1,36
Altın 6.668,62 ₺/gr %0,11
Bitcoin $68.646 %0,84
Dolar 44,62 ₺ %0,09
Euro 51,51 ₺ %0,02
Sterlin 59,03 ₺ %0,06
Gümüş 104,11 ₺/gr %0,20
Ethereum $2.105,01 %1,32
İsviçre Frangı 55,80 ₺ %0,10
Kanada Doları 32,04 ₺ %0,01
Avustralya Doları 30,82 ₺ %0,05
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 11,89 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,15 ₺ %0,09
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,02
Çin Yuanı 6,48 ₺ %0,01
Şanlıurfa 19°C 6.668,62 ₺/gr 44,62 ₺ 51,51 ₺
Reklam Alanı
Header Banner
728×90
Anasayfa GÜNCEL Kartal'dan Sakine Cansız açıklaması
GÜNCEL

Kartal'dan Sakine Cansız açıklaması

20.01.2013 18:52 14.3K
Kartal'dan Sakine Cansız açıklaması
Remzi Kartal, barış sürecinin sonuna kadar gitmesi için AK Parti'nin bu olayın aydınlatılmasında tutum alması gerektiğini belirterek, "Yani bu olayı ortaya çıkarmalı, bu olay kim tarafından ve kimin eliyle yapıldığının ortaya çıkmasına yardım etmeli. İkinci bir sorun da AKP'nin hareketimizi sorumlu tutması. Bu ciddi bir sorun. Çünkü bu suçlamalar doğruları bulanıklaştırıyor" dedi. Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ülker ise, 3 kadının öldürülmesi soruşturmasında gözaltına alınan ve gözaltı süreleri uzatılan 2 kişinin son olarak araçlarını cinayetin işlendiği büronun önüne park ettiklerini söyledi.

PKK'nın Avrupa sorumlularından Remzi Kartal, Avrupa Kürtçe yayınlanan Rudaw gazetesine Sakine Cansız'ın daha önce Avrupa'da yapılan Oslo ve yeni başlatılan İmralı sürecinde rolünün bulunmadığını söyledi. Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in cinayetler için, 'İç hesaplaşma' iddiasının doğru olmadığını ileri süren Remzi Kartal, "Umarım bu görüş sadece kendisinindir. Çelik'in bu görüşü Kürtler'in AKP'nin bu olaydaki rolüne karşı büyük bir kuşku uyandırdı" dedi. Sakine cansız ve Leyla Şaylemez'in Almanya ve Brüksel'e gidecekleri yönündeki iddiaların da asılsız olduğunu söyleyen Kartal, ellerindeki bilgilere göre Cansız ve Şaylemez'in Almanya'ya gitme konusunda niyetleri olduğunu ifade etti.

Remzi Kartal, AK Parti'nin açıklamalarının olayı tersyüz göstermeye yönelik olduğunu, bu nedenle kuşkuların geliştiğini savunurken şöyle konuştu:

"Bu açıklamalar büyük kuşku uyandırdı. Barış görüşmelerinin yapıldığı böyle bir dönemde AKP'nin eski senaryoları tekrar etmesi, bu kuşkulara neden oluyor. Bizim de AKP'nin isteklerine karşı kuşkulu yaklaşmamıza neden oluyor. Barış sürecinin sonuna kadar gitmesi için AKP bu olayın aydınlatılmasında tutum alması gerekir. Yani ortaya çıkarmalı, bu olay kim tarafından ve kimin eliyle yapıldığının ortaya çıkmasına yardım etmeli. İkinci bir sorun da AKP'nin hareketimizi sorumlu tutması. Bu ciddi bir sorun. Çünkü bu suçlamalar doğruları bulanıklaştırıyor."

Öte yandan, Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ülker, 3 kadının öldürülmesi soruşturmasında gözaltına alınan ve gözaltı süreleri uzatılan 2 kişi ile ilgili konuştu. Ülker, söz konusu kişilerin derneğe gidip geldiklerini, ara sıra yürüyüş ve eylemlere katıldıklarını ama isimlerini ve nereli olduklarını bilmediğini ifade ederek, "Fransız polisi soruşturmada daha özel bilgiler elde etmek için bu iki kişiye gözaltı aldığını söylüyor. Bu kişilerden birinin Sakine cansız'ın şoförü olduğu doğru değil. Cansız'ın özel  şoförü yoktu. Bu kişiler en son araçlarını cinayetlerin işlendiği büronun önüne park etmişler. Bundan dolayı gözaltına alındıklarını biliyoruz. Bu olayın örgüt içi hesaplaşma olduğu ile ilgili iddialar doğru değil" dedi.
Reklam Alanı
İçerik Altı
728×90
Paylaş:
Reklam Alanı
Yorumlar Üstü
728×90

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

DEPREMZEDE AİLENİN YARDIMINA İLK ADIM VAKFI KOŞTU.

Malatya’da depremde mahsur olan Ailenin sosyal medya aracılığıyla yardım talebine İlk Adım Vakfı...

1 yıl önce

BAŞKAN CANPOLAT’TAN 15 TEMMUZ MESAJI

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 15 Temmuz Dayanışma ve Milli Birlik Günü dolayısıyla...

1 yıl önce

BAŞKAN SÜPHİ ENGÜL'DEN 15 TEMMUZ MESAJI

Şanlıurfa Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanvekili Süphi Engül 15 Temmuz Demokrasi ve...

1 yıl önce

BÜYÜKŞEHİR’DEN 40 LİRAYA 4 ÇEŞİT MENÜ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hamarat Eller Sosyal tesislerinde ana yemek, pilav ve tatlıdan...

1 yıl önce

BÜYÜKELÇİ VAİVARS’DAN BAŞKAN GÜLPINAR’A ZİYARET

Letonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars ve Letonya Gaziantep Fahri Konsolosu Soner...

1 yıl önce

EYYÜBİYELİ GENÇLER EĞİTİM OTAKLARINDA KAMPA GİRDİ

8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek TYT ve AYT sınavlarına hazırlanan gençler, Eyyübiye...

1 yıl önce

Vali Şıldak, Atatürk Ormanını Ziyaret Etti

Vali Hasan Şıldak, Atatürk Ormanı olarak bilinen Gölpınar Tabiat Parkını ziyaret etti....

1 yıl önce

Eyüp Peygamber Makamında Çevre Düzenlemesi Yapılacak

Vali Hasan Şıldak, Eyüp Peygamber Camiinde incelemelerde bulunarak alanda yapılacak çevre...

1 yıl önce

BAŞKAN CANPOLAT’TAN 23 NİSAN MESAJI

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla...

1 yıl önce

11 Nisan Kurtuluş Destanı Kutlu Olsun

11 Nisan Kurtuluş Destanı Kutlu Olsun

1 yıl önce

Kolsuzoğlundan Ramazan Bayramı ve 11 Nisan Mesajı

İş Adamı Karaköprü Meclis Üyesi Orhan Kolsuzoğlu Hemşehrilerinin 11 Nisan ve Ramazan Bayramını...

1 yıl önce

Vali Şıldak: Akif'i Anlamak Cumhuriyeti Anlamaktır

Vali Hasan Şıldak, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programına...

2 yıl önce