Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : TEKNOLOJİ
Haberin Tarihi :   23 Mart 2021 - 09:45

GENÇLERİN BİLİME OLAN İLGİSİNİ ARTIRMAK İÇİN “TEKNOLOJİ ŞENLİĞİ”

Büyüt
Küçült
GENÇLERİN BİLİME OLAN İLGİSİNİ ARTIRMAK İÇİN “TEKNOLOJİ
Haber Detay
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bir alışveriş merkezinde düzenlediği “Teknoloji Şenliği” programı ile teknolojiye merakı olan gençlerin yararlanabileceği ve teknolojik çalışmalarını sergileyebilecekleri bir ortam sağladı.

Şanlı’da bilim kültürünün oluşması, bilime olan ilgiyi artırmak ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını sürdüren Şanlı Büyükşehir Belediyesi, çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında kariyer yapmaya özendirmek, bilim insanlarıyla farklı kesimleri kaynaştırmak ve bilimsel bilgiyi toplumla eğlenceli bir ortamda paylaşmalarını sağlamak adına bir alışveriş merkezinde “Teknoloji Şenliği” düzenledi.

 

Şanlı Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı "Gözümüz Yükseklerde Teknolojik Mucitler İçimizde" sloganıyla düzenlediği Teknoloji Şenliği ile öğrenciler ürettikleri teknolojik çalışmaları sergileme imkânı bulacak.

 

Programda konuşan Şanlı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül:” Artık devrin elektronik devir, dijital devir, robot devri olduğunu, akıllı zekâ, yapay zeka dönemi olduğunu çok iyi görüyoruz ve bu dönemin, bu devrin, bu teknolojiyi kullanmasak bu devirin sorunlarını da çözemeyeceğimizin farkındayız. Silahta, sanayide, eğitimde bu ileri teknolojiyi kullanmak zorundayız. Bu teknolojiyi kendimiz kurmak zorundayız, teknolojiyi ilk başlangıçtan kendimiz oluşturmamız lazım ve diğer ülkelerin çok daha fazla önüne geçmemiz gerekiyor. Burada çocuklarımıza baktığımız zaman pırıl pırıl, çok zeki ve herkes yeni bir buluşun peşinde ve bunun kıvancını, sevincini yaşıyorum ve bunları gördüğümüz zaman gençlerimizle gururlandık. Tüm gençlerimizi tebrik ediyorum, inanıyorum ki bundan sonra çok farklı buluşlarla çok farklı teknolojilerle daha büyüğünü yapacağız” dedi.

 

Ak Parti Şanlı Milletvekili Zemzem Gülender Açanal ise Büyükşehir Belediyemizle bir kez daha gurur duydum bu çalışmasıyla. Şanlı’mız en genç nüfusa sahip biz gençlerimizin bilim ve teknolojiye yönelmelerini istiyoruz, biz gençlerimizin bilgisayarı alıp kullanmak değil bilgisayarı bulan ve hazırlayan dizayn eden gençler olmasını istiyoruz, biz gençlerimizin programları kullanan değil bilgisayarı programlayan kişiler olmasını istiyoruz, robotik kodlamalarını istiyoruz ve siz bunları yapmak için bir araya geldiniz. Bu organizasyondan dolayı Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri Çelik: “ Genç arkadaşlarımız ve eğitmenlerimiz müthiş bir başarı yakalamışlar, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İfadelerini kullandı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlı Vali Vekili Abdullah Abit Öztoprak, AK Parti Şanlı Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Müjde Sakar, Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, Şanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Şanlı Kent Konsey Başkanı Adil Saraç, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk ve çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024