Tepe Banner
BORSA
BIST 100 14.073,79 %2,81
Altın 6.812,73 ₺/gr %0,26
Bitcoin $70.798 %2,67
Dolar 44,63 ₺ %0,11
Euro 52,58 ₺ %0,46
Sterlin 60,30 ₺ %0,18
Gümüş 108,92 ₺/gr %0,86
Ethereum $2.182,81 %2,67
İsviçre Frangı 56,57 ₺ %0,29
Kanada Doları 32,26 ₺ %0,07
Avustralya Doları 31,54 ₺ %0,16
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 11,91 ₺ %0,10
BAE Dirhemi 12,15 ₺ %0,09
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,83
Çin Yuanı 6,54 ₺ %0,14
ŞANLIURFA 4°C 6.812,73 ₺/gr 44,63 ₺ 52,58 ₺
Anasayfa SPOR Samsunspor futbol şehitlerini andı

Samsunspor futbol şehitlerini andı

Deplasmana giden Samsunspor kafilesinde yer alan ve trafik kazasında hayatını kaybederek Türk spor tarihine futbol şehitleri olarak geçen 5 kişi için, ilk tören teknik direktör Nuri Asanın Asri Mezarlıktaki kabri başında yapıldı. Duaların okunması ve çiçek bırakılmasının ardından, törene

20.01.2013 - 18:52 YAYINLANMA
4 DK OKUNMA SÜRESİ
Google News
Samsunspor futbol şehitlerini andı

Deplasmana giden Samsunspor kafilesinde yer alan ve trafik kazasında hayatını kaybederek Türk spor tarihine futbol şehitleri olarak geçen 5 kişi için, ilk tören teknik direktör Nuri Asanın Asri Mezarlıktaki kabri başında yapıldı. Duaların okunması ve çiçek bırakılmasının ardından, törene katılanlar Kıranköy Mezarlığında bulunan şoför Asım Özkanın kabrini ziyaret eti. Burada da dualar okunduktan sonra, Özkanın kabrine çiçek bıraktı.

Kazanın olduğu dönemde Kulüp Başkanlığı yapan Hakkı Tomaç, 24 yıl önce yaşanan feci kazayı halen yüreklerinde taşıdıklarını söyledi. Tomaç, kazanın üzerinden yıllar geçmesine rağmen ölenlerin anılarının tazeliğini koruduğunu belirterek, Acı olayın üzerinden 24 yıl geçti ama anılar hala taze. 20 Ocak Samsunspor ve Türk futbol tarihine kara bir sayfa olarak girdi dedi.

Hocamı ve arkadaşlarımı çok özledim
Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar ise, kazada kendisinin de sakatlanarak felç kaldığını ifade ederek, 24 yıl sonra ilk kez kulüp başkanı olarak bu anma programına katılıyorum. 20 Ocak bana ölen hocamı ve arkadaşlarımı hatırlatıyor, onları çok özledim diye konuştu. İnternet haber portallarında, hayatını kaybedenlerin üzerinden bazılarının rant sağlamaya çalışmasına tepki gösteren Kar, Samsunsporun var olduğu sürece şehitlerini asla unutmayacağını sözlerine ekledi.

Anma törenine, Samsunspor Yönetim Kurulu üyeleri, eski yöneticiler, Samsunsporda oynamış eski futbolcular ile çok sayıda taraftar katıldı.
Bu arada, kazada ölenlerden Muzaffer Badaloğlunun Zonguldakta, Mete Adanırın KKTCde, Zoran Tomiçin de Yugoslavyadaki mezarları başında anıldığı bildirildi.

Kazadan sonra renklerine siyah eklemişti
Samsunspor kafilesi, 55 DU 637 plakalı kulüp otobüsüyle 20 Ocak 1989da Malatyaspor ile oynayacağı 1. Futbol Ligi (Süper Lig) müsabakasına giderken, Havza ilçesinde kafileyi taşıyan otobüs, 61 AC 535 plakalı kamyonla çarpıştı. Samsunsporlu futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan, kazada hayatını kaybetmişti. Futbolcular Emin Kar, Erol Dinler, Şanver Göymen, Orhan Kılınç, Kasım Çıkla, Fatih Uraz, Burhanettin Beadini, Yüksel Öğüten, Uğur Terzi ile menajer Yüksel Özan yaralanmıştı.  Bu trafik kazasından sonra Samsunspor, kırmızı-beyaz olan forma renklerine, kaybettiği isimlerin anısına siyah rengini de ekledi.

Traftarlar da Futbol Şehitlerini unutmadı

Samsunspor taraftarı, kırmızı-beyazlı kafilesinin 24 yıl önce kaza yaptığı Havza ilçesinde anma programı düzenledi. Havzalı Şirinler Taraftar Gurubu tarafından kazanın meydana geldiği Teşvikiye mevkisinde organize edilen anma programına Havza Belediyespor Başkanı Aziz Pekşen, Havzalı Şirinler Taraftar Gurubu Başkanı Emre Aysan ve çok sayıda taraftar katıldı.

Törende konuşan Havzalı Şirinler taraftar gurubu Başkanı Aysan, Samsunspor kafilesi 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken geçirdiği kaza sonucu tüm Samsun ve Türk sporu büyük bir yasa boğmuştu. Bu acı günümüzü unutmayacağımızı belirtir, hayatını kaybeden hocamız ve futbolcularımıza Allah;tan rahmet ve yakınlarına bir kez daha baş sağlığı diliyoruz dedi.

Havza Belediyespor Başkanı Aziz Peşken de yaşanan kazanın Havza tarihinin kara sayfalarından biri olduğunu belirterek, Samsunspromuzun yaşamış olduğu elim kaza halen hafızlarımıza. Havza Belediyespor takımı bugün Suluova Şekerspor ile oynayacağı hazırlık maçına kazada hayatını kaybedenlerin anısına siyah forma ve kollarında siyah bantlar ile çıkacakşeklinde konuştu.

Reklam Alanı
İçerik Altı
728×90
Reklam Alanı
Yorumlar Üstü
728×90

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SPOR Haberleri

Tümü

KARAKÖPRÜ BELEDİYESPOR'DAN TARAFTARA ÇAĞRI

Karaköprü Belediyespor TFF 3. Lig 2. Grupta 8. hafta maçında cumartesi günü oynayacağı Hacettepe...

5 ay önce

BALKAN ŞAMPİYONU MEMLEKETİ ŞANLIURFA’DA COŞKUYLA KARŞILANDI

Romanya’da düzenlenen U15 Grekoromen Balkan Güreş Şampiyonasında 44 kiloda mindere çıkan...

6 ay önce

ZAFER BAYRAMI DART TURNUVASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından...

7 ay önce

KARAKÖPRÜ BELEDİYESPOR'DAN SEZON ÖNCESİ SON PROVA

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan Karaköprü Belediyespor haftaya başlayacak yeni sezon...

1 yıl önce

ŞANLIURFASPOR ŞAMPİYONLUK YOLUNDA AĞIR BİR YARA ALDI

Şanlıurfaspor, Amedspor karşılaşmasında 1-0 yenilerek liderlik yolunda ağır bir yara aldı.

3 yıl önce

ŞANLIURFASPOR MUHTEŞEM BAŞLADI SONUNU GETİREMEDİ.

ŞanlıurfaSpor Ziraat Kupası karşılaşmasın da Beşiktaş ile karşı karşıya geldi.

3 yıl önce

BAŞKAN BAYDİLLİ’DEN ALTYAPI SEÇMELERİNE ZİYARET

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköprü Belediyespor’ un alt yapı seçmelerini...

4 yıl önce

Vali Erin, Şampiyon Sporcuyla Bilek Güreşi Yaptı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, bilek güreşinde Türkiye birinciliği ve Avrupa üçüncülüğü olan...

4 yıl önce

Lider Galibiyet Serisini Sürdürüyor

Viranşehir Belediye Kadın Voleybol takımı galibiyet serisine devam ediyor.

5 yıl önce

KARAKÖPRÜ İSTANBUL’DAN 3 PUANLA DÖNÜYOR

Misli.com 3. Lig 4. Grupta yer alan Karbel Karaköprü Belediyespor Modafenspor’u deplasmanda 2-0...

5 yıl önce

Yabancı yıldızlar rövanşı vermedi

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin 5. dakikası 14-11 Yabancı Yıldızların...

13 yıl önce

Antalyaya gollü darbe

Spor Toto Süper Ligde 18. hafta mücadelesinde Medical Park Antalyaspor evinde konuk...

13 yıl önce