Tepe Banner
BORSA
BIST 100 14.058,51 %0,11
Altın 6.862,79 ₺/gr %0,72
Bitcoin $74.374 %4,65
Dolar 44,72 ₺ %0,04
Euro 52,66 ₺ %0,05
Sterlin 60,50 ₺ %0,05
Gümüş 110,26 ₺/gr %1,47
Ethereum $2.368,63 %7,94
İsviçre Frangı 57,07 ₺ %0,06
Kanada Doları 32,44 ₺ %0,08
Avustralya Doları 31,67 ₺ %0,16
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 11,93 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,18 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,12
Çin Yuanı 6,56 ₺ %0,08
ŞANLIURFA 4°C 6.862,79 ₺/gr 44,72 ₺ 52,66 ₺
Anasayfa ŞANLIURFA Vali Şıldak Görev Ve Sorumluluklarınızı Kimseye Teslim Et...

Vali Şıldak Görev Ve Sorumluluklarınızı Kimseye Teslim Etmeyin

Diyanet Akademisi Şanlıurfa Dini İhtisas Merkezi’nde 9 aylık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 145 aday din görevlisi için mezuniyet töreni düzenlendi.

17.12.2025 - 11:17 · 3 dk okuma
0Yorumlar
Vali Şıldak Görev Ve Sorumluluklarınızı Kimseye Teslim Etmeyin


Törene katılan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, mezun olan genç imamlara seslenerek, "Devletimizin ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın çizgisinden ayrılmayacaksınız" dedi.
Törene Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Dini İhtisas Merkezi Müdürü, Diyanet İşleri Başkanlığı uzmanları, eğitim kadrosu ve mezunların aileleri katıldı."Peygamberler Şehri’nden Mezun Olmak Bir Nimettir"
Törende bir konuşma yapan Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa’nın Hazreti İbrahim ve Hazreti Eyyüp peygamberlerin ayak izlerini taşıyan mübarek bir şehir olduğunu vurguladı. Genç din görevlilerine seslenen Vali Şıldak, "Meslek hayatınızın başlangıcında Peygamberler Şehri’nde bulunmuş olmak, sizlerde kalıcı ve müspet izler bırakacaktır. Bu şuur ve sorumlulukla buradan ayrılıyorsunuz" ifadelerini kullandı.
 
"Sadece İmam Değil, Rol Model Olmalısınız" 
Din görevliliğinin sadece cami duvarlarıyla sınırlı bir meslek olmadığını belirten Vali Şıldak, imam hatip adaylarının toplumda birer "rol model" olması gerektiğinin altını çizdi. Vali Şıldak, "Sadece mihrapta, minberde başlayıp biten bir görev yapmıyorsunuz. Toplumun her kesimine hitap eden ulvi bir göreviniz var. Gençlerin sizi örnek aldığı, 'Ben de bu hocam gibi olmak istiyorum' dediği birer kahramana dönüşmelisiniz" diye konuştu.
 
Uyuşturucuyla Mücadelede Din Görevlilerine Büyük Görev 
Konuşmasında toplumsal sorunlara da değinen Vali Şıldak, özellikle uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede din görevlilerine büyük iş düştüğünü belirtti. Vali Şıldak, "Kötülükler çok hızlı yayılıyor. Mahallelerinizde her şeyi en iyi bilen, derinliğini gören sizlersiniz. Gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıktan korumak için çırpınan, dert edinen insanlar olmanızı bekliyoruz" dedi.
 
"Devletin Çizgisinden Ayrılmayın"
Konuşmasında devlet ve kurum aidiyetine vurgu yapan Vali Şıldak, "Devletimizin ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın çizgisinden ayrılmayacaksınız. Minberinizi, mihrabınızı kimseye, hiçbir başka yere teslim etmeyeceksiniz. Siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mensubu kamu görevlileri olarak, ettiğiniz yemine bağlı kalarak görevinizi sürdüreceksiniz" uyarısında bulundu.
Vali Şıldak, konuşmasının sonunda genç mezunlara tecrübe paylaşımı başlığı altında 5 önemli tavsiyede bulundu; “İşinizi sevin: Sevmeden yapılan işten hayır gelmez. En iyisini yapın: Yarım yamalak iş yapmayın, her gün kendinizi geliştirin. İlgili olun: Size sorulan soruları geçiştirmeyin, araştırın. Camilere sahip çıkın: Allah’ın evlerinin temizliği ve düzeni size emanet. Samimi olun: Samimi niyetle çıkılan yolda hedef şaşmaz.”
Tören, mezun olan 145 din görevlisine belgelerinin verilmesiyle sona erdi.
Reklam Alanı
İçerik Altı
728×90
Reklam Alanı
Yorumlar Üstü
728×90

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

ŞANLIURFA Haberleri

Tümü

Kaymakam Şahin'e TEMA Vakfından Fidan Bağışı Takdiri

  TEMA Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Prof. Dr. Ali Rıza ÖZTÜRKMEN, Haliliye İlçe Temsilcisi...

14 saat önce

KARAKÖPRÜ ATAKENT’TE İKİ YENİ SPOR SALONU YÜKSELİYOR

Karaköprü Belediyesi, Atakent Mahallesi’nde yapımı süren iki modern spor salonu projesinde...

14 saat önce

Başkan Kuş: Urfa’nın Kurtuluşu Ulusun Kurtuluşuna İlham...

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ncı...

2 gün önce

BAŞKAN NİHAT ÇİFTÇİ’DEN 11 NİSAN KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Urfa’nın kurtuluşunun yıl dönümünde yayımladığı...

2 gün önce

ŞANLIURFA’DA KURTULUŞ COŞKUSU

Urfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 106’ncı Yıl Dönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle...

2 gün önce

YAKUBİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan Gölbaşı-Yakubiye Turizm...

4 gün önce

11 NİSAN’A ÖZEL “KURTULUŞ TÜRKÜSÜ”

Şanlıurfalı akademisyen Prof. Dr. Mehmet Öncel’in 11 Nisan Urfa’nın Kurtuluş Günü’ne özel...

4 gün önce

Vali Şıldak 3 Aylık Bilançoyu Açıkladı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral...

7 gün önce

BAŞKAN NİHAT ÇİFTÇİ, GENÇLERLE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Yükseliş Koleji öğrencileriyle buluştu; eğitim, kişisel...

7 gün önce

HALİLİYE’DE YAZ ÖNCESİ PARKLARDA HUMMALI ÇALIŞMA

Haliliye Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Park ve Bahçeler Birimi, ilçe...

7 gün önce

15 Temmuz Eğitim Otağı Yoğun İlgi Görüyor

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde gençlerin eğitimine yönelik önemli çalışmalar aralıksız devam...

7 gün önce

ŞANLIURFA’DA BAYRAM BOYUNCA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

ŞANLIURFA’DA BAYRAM BOYUNCA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan...

24 gün önce