BORSA
BIST 100 11.165,44 %0,13
Altın 6.461,95 ₺/gr %0,14
Bitcoin $78.867 %2,88
Dolar 49,96 ₺ %0,07
Euro 56,05 ₺ %0,05
Sterlin 66,94 ₺ %0,04
Gümüş 83,62 ₺/gr %0,12
Ethereum $2.270,74 %3,72
İsviçre Frangı 60,76 ₺ %0,31
Kanada Doları 35,74 ₺ %0,12
Avustralya Doları 35,08 ₺ %0,05
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22
BAE Dirhemi 13,60 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,13
Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,07
ŞANLIURFA 14°C 6.461,95 ₺/gr 49,96 ₺ 56,05 ₺
Anasayfa ŞANLIURFA Şanlıurfa'da İşyerleri Turizme Hazırlanıyor
Ahmet

Şanlıurfa'da İşyerleri Turizme Hazırlanıyor

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde başlatılacak ‘Şanlıurfa İl Merkezinde Gıda Üretimi ve Satışı Yapan İş Yerlerine Yönelik Eğitim Çalışması’ öncesi tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda Vali Şıldak, “Bu şehir hepimizin. Her değerine olduğu kadar esnafına da sahip çıkmayı asli vazifemiz olarak görüyoruz” dedi.

· 4 dk okuma · 317 okunma
0Yorumlar
Şanlıurfa'da İşyerleri Turizme Hazırlanıyor
Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde; yerel yönetimler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve esnaf odalarının işbirliği ile gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinin daha eğitimli, hijyenik ve müşteri memnuniyeti yüksek hizmetleri sunması amacıyla yeni bir çalışma başlatılıyor. Haşimiye ve Balıklıgöl çevresinin pilot bölge olarak belirlendiği ‘Şanlıurfa İl Merkezinde Gıda Üretimi ve Satışı Yapan İş Yerlerine Yönelik Eğitim Çalışması’ programında esnaf önce eğitim görecek ardından denetime tabi tutulacak.
 
Çalışma öncesi bugün yerel yönetimler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve esnaf odalarının katılımı ile tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda tüm Şanlıurfa’ya seslenen Vali Hasan Şıldak, “Turizmin en önemli aşamalarından olan gıda üretim ve satış yerlerinde gerçekçi bir bakışla eksikliklerimizi görmemiz, bu eksikleri tamamlamamız ve bu alanda daha iyi bir konuma gelmemiz gerekiyor. İşte bu çalışmanın temelinde de bu hedefler yer alıyor” dedi.
 
Başlatılacak programla işyerlerinin daha sağlıklı, güvenilir ve hijyenik ortamlarda hizmet sunması ile her yönden gelişmesini amaçladıklarını belirten Vali Şıldak, “İki ay önce düzenlediğimiz Turizm Sezonu Hazırlık Toplantımızda bu konuda gelen talepleri de dikkate alarak bir değerlendirme yaptık ve gıda üretim ve satışı alanında bu çalışmanın yapılmasını kararlaştırdık. Turizmde gelen turist memnuniyetini aslında en iyi reklam ve en iyi geri dönüş olarak değerlendirebiliriz. İşte bu yüzden daha hijyenik ve daha güvenilir bir hizmet anlayışının ilimizde yayılması gerekiyor. Temel mutfak ve servis eğitimi, iletişim, hijyen, sağlık ve müşteri memnuniyeti gibi bir çok konuda gerek teorik gerekse uygulamalı eğitimlerimiz olacak. Bunu iki aşamalı olarak planladık. İlk olarak pilot bölge olarak belirlediğimiz Haşimiye ve Balıklıgöl çevresindeki işletme sahiplerini ele alcağız. Ardından ise burada çalışan tüm personele aynı eğitimi vereceğiz. Tüm bunların ardından denetime başlayacağız. Ve işletme hangi konularda denetlenecekse bizler o alanda eğitim vereceğiz” diye konuştu.
 
“Bu Şehir Hepimizin ve Bu Süreç Başlayacak”
Şanlıurfa turizmine sahip çıkmakta ve geliştirmekte kararlı olduklarını da sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “Kimse ‘bana ne’ diye bir yaklaşım sergilemeyecek. Unutmayın ki bu şehir hepimizin. Onun için bu süreç başlayacak ve bu alanda çok önemli bir yol alacağız. En büyük inanç ve kültür merkezimizin bulunduğu alanlardaki esnafımızın da gelişmesi, Şanlıurfa’yı en iyi şekilde temsil etmesi için biz yerimizde öylece oturup izleyici olamayız. Buna katkı sunmamız ve geliştirmemiz gerekir. Onun için buradayız ve el ele vererek bu alanda kendimizi yine kendimizle rekabet edecek düzeye getirmeliyiz. Biz esnafın toplumun bel kemiğini oluşturduğunu bilen bir anlayışla hareket etmeye devam edeceğiz. Ve ‘küçük ölçekli esnaf bizim baş tacımızdır’ diyoruz. Temelinde bu anlayışla el ele verecek, en iyi düzeye geleceğiz” şeklinde konuştu. 
Tanıtım toplantısı yerel yönetim, oda başkanları ve kurum temsilcilerinin değerlendirme ve önerileri ile devam etti.
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

ŞANLIURFA Haberleri

Tümü

ÖMER FARUK KAHRAMAN’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

“Cumhuriyetimiz, bağımsızlığımızın ve milli birlik beraberliğimizin en büyük güvencesidir.”

1 gün önce

SÜPHİ ENGÜL’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Süphi Engül: “Cumhuriyetimiz, bağımsızlığımızın ve milletimizin birlik beraberliğinin en büyük...

1 gün önce

MUSTAFA ARSLAN’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Evren Sanayi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Arslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir...

1 gün önce

Ahmet Engül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Gazeteci ve içerik üreticisi Ahmet Engül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı...

1 gün önce

Mustafa Yavuz’dan 29 Ekim Cumhuriyet bayramı mesajı

Şanlıurfa Son il genel meclis başkanı Mustafa Yavuz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir...

1 gün önce

Hastanede Bir İlk: Omurga Kırıklarında Minimal İnvaziv...

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Demirkol tarafından gerçekleştirilen perkütan...

1 gün önce

EYYÜBİYE KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI’NDA HUMMALI ÇALIŞMA!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapımı...

1 gün önce

Şanlıurfa’da 8 Yıl 3 Ay Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan...

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürüttüğü...

1 gün önce

BAŞKAN NİHAT ÇİFTÇİ’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Cumhuriyetin ilanının 103. yıl dönümü dolayısıyla...

1 gün önce

BAŞKAN CANPOLAT’TAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü...

1 gün önce

BAŞKAN MEHMET KUŞ’TAN 29 EKİM MESAJI: CUMHURİYETİN...

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj...

1 gün önce

Sefo, Eyyübiye’de Şanlıurfalılarla buluşacak

Eyyübiye Belediyesi ev sahipliğinde, Türk Telekom’un destekleriyle düzenlenen konserde, ünlü rap...

2 gün önce