ŞANLIURFA’DA GÖZ SAĞLIĞINDA TARİHİ ADIM!
HRÜ HASTANESİ RETİNA TANISINDA YENİ DÖNEMİ BAŞLATTI
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi, göz hastalıklarının tanısında bölge için kritik öneme sahip bir yatırımı daha hizmete aldı. Göz Hastalıkları Kliniği bünyesinde kurulan Elektroretinografi (ERG) Laboratuvarı ile retina hastalıklarının tanısında kullanılan ileri teknoloji testler artık Şanlıurfa'da yapılabilecek.

Bölgenin sağlık üssü olma hedefi doğrultusunda yatırımlarını sürdüren Harran Üniversitesi Hastanesi, hizmete aldığı ERG Laboratuvarı ile göz hastalıklarının tanısında önemli bir adım attı. Retinanın ışığa verdiği elektriksel yanıtları ölçen sistem; nedeni açıklanamayan görme kayıpları, gece görme bozuklukları, kalıtsal retina hastalıkları ve diyabete bağlı göz rahatsızlıklarının tanısında kritik rol üstleniyor.
ARTIK BU İLERİ TEKNOLOJİ HİZMETİNİ ŞANLIURFA'DA SUNUYORUZ
Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İrfan Uzun, yeni laboratuvarın bölge için önemli bir kazanım olduğunu belirterek, "Klasik muayene yöntemleriyle açıklanması güç olan birçok görme kaybını elektroretinografi sayesinde objektif olarak değerlendirebiliyoruz. Özellikle çocuklar ve gençlerde görülen kalıtsal retina hastalıklarında erken tanı, kalıcı görme kayıplarının önlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Artık bu ileri teknoloji hizmetini kendi hastanemizde sunuyoruz." dedi.
ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN ERKEN TANI İMKANI
Özelikle çocuklar ve gençlerde görülen bazı kalıtsal göz hastalıklarında erken tanının hayati önem taşıdığının altını çizen Dr. Uzun, “Gece iyi görememe, görme alanında daralma, açıklanamayan görme azlığı gibi şikâyetleri olan genç hastalarımız oluyor. Bu tür hastalıklar zamanında fark edilmezse ileri yaşlarda kalıcı ciddi görme kayıplarına yol açabiliyor. Artık bu hastaları Şanlıurfa’da, Harran Üniversitesi çatısı altında, uluslararası standartlarda elektroretinografi ile değerlendirme imkânımız var. Bu hem hastalarımız hem de aileleri için büyük bir rahatlık.” diye konuştu.
"BÖLGE HALKINA EN GÜNCEL SAĞLIK HİZMETİNİ SUNUYORUZ"
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Göz Hastalıkları Kliniği’nde kurulan yeni laboratuvarın hem sağlık hizmetini hem de bilimsel çalışmaları güçlendireceğini belirterek, “Üniversite hastanemizde, bölge halkına daha kaliteli ve güncel tıbbi imkânlar sunmak için çalışıyoruz. Göz kliniğimize kazandırılan bu ileri teknoloji cihaz ile retinayı ve görme yollarını çok daha detaylı inceleme fırsatımız olacak. Böylece hem hastalarımızın tanı ve takip süreçleri iyileşecek, hem de hekimlerimiz bilimsel araştırmalarda daha güçlü veriler üretebilecek” dedi.
Yeni açılan elektroretinografi laboratuvarı ile Şanlıurfa başta olmak üzere çevre illerden gelecek hastaların ileri tetkik için başka şehirlere sevk edilme ihtiyacının azalması, tanı ve tedavi süreçlerinin hızlanması hedefleniyor.
Dr. İrfan Uzun, laboratuvarın kurulmasına verdikleri destek dolayısıyla Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu'na, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şimşek'e, Hastane Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan'a ve hastane yönetimine teşekkür etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
ŞANLIURFA’DA AŞIRI SICAKLIKLARA KARŞI GÖZ SAĞLIĞI UYARISI
Şanlıurfa’da etkisini artıran aşırı sıcaklar, yalnızca bunaltmıyor; göz sağlığını da tehdit...
Şanlıurfa'da Tıbbi Mucize: Karnından 29 Santimetrelik Dev...
Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı operasyon, kadın sağlığında...
Yenidoğanlarda Göz Dibi Taraması Görme Kaybını Önleyebilir
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hilal Taşdan, yenidoğan...
ŞANLIURFA Haberleri
TümüŞANLIURFA’NIN SIRA GECESİ, KÜLTÜRÜ KAYSERİ’DE GÖNÜLLERİ...
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’de düzenlenen iki ayrı konser programıyla UNESCO Müzik...
Eyyübiye’de Yeşillendirme Çalışmaları Hız Kesmiyor
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un talimatıyla başlatılan İmam Keskin Buğday Pazarı park ve...
Cildiye Uzmanı Dr. Ümit Yılmaz'dan Yaz Aylarında Güneşten...
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Ümit Yılmaz, yaz...
ATATÜRK BULVARI SICAK ASFALTLA YENİLENİYOR
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin en işlek ulaşım akslarından biri olan Atatürk...
ŞANLIURFA’DA 112 EKİPLERİNDEN ARAÇ İÇERİSİNDE BAŞARILI...
Şanlıurfa’da doğum sancıları başlayan bir kadın, hastaneye yetiştirilmeye çalışıldığı sırada...
Eyyübiye Belediyesi’nin Gençlere Büyük Desteği
Şanlıurfa’da genç nüfusa verdiği eğitim destekleriyle dikkat çeken Eyyübiye Belediyesi, Yüksek...
LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI
13-27 Temmuz 2026 tarihleri arasında 1 milyon 29 bin 595 öğrenci, merkezî sınav ve yerel...
BÜYÜKŞEHİR'İN ÜCRETSİZ HAVUZLARI ÇOCUKLARLA DOLUP TAŞIYOR
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz hizmete sunulan açık yüzme havuzlarında...
Eyyübiye Millet Bahçesi’nde Sahne Senin Etkinliği Büyük...
Eyyübiye Belediyesi tarafından Eyyübiye Millet Bahçesi’nde bu hafta ikincisi düzenlenen Sahne...
ŞANLIURFA’DA AŞIRI SICAKLIKLARA KARŞI GÖZ SAĞLIĞI UYARISI
Şanlıurfa’da etkisini artıran aşırı sıcaklar, yalnızca bunaltmıyor; göz sağlığını da tehdit...
Balıklıgöl Aydınlatma Projesi Tamamlandı
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, başkan yardımcıları ve birim amirleriyle birlikte yapımı...
Şanlıurfa’nın Usta Aşçıları Bu Merkezde Yetişecek
Eyyübiye Belediyesi’nin Karacadağ-Şanlıurfa Sosyal Girişimcilik Merkezi bünyesinde hayata...




AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Orhan Çelik’ten Psikolog Merve Göktaş’a Ziyaret
2BAŞKAN CANPOLAT, VATANDAŞLARLA AŞURE BEREKETİNİ PAYLAŞTI
1DANACI VE KOLBÜKEN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
1Elitaş: Birand içimizden biriydi
0SANCAKTAR MAHALLESİNE HAYIRLI OLSUN
0SEYRANTEPE’DE KADINLAR BOŞ ZAMANLARINI KURSLARDA DEĞERLENDİRİYOR
0