Şanlıurfa, Turizm Çatısı Altında Bir Araya Geldi
2025 Yılı Turizm Sezonu Hazırlık Toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirildi. Kurum yetkilileri, yerel yönetimler ve sektör temsilcilerinin geniş katılım sağladığı toplantıda Vali Şıldak, “Bu birlik ve beraberlik olduğu sürece ilimizin birçok sorununa kalıcı çözümler üretebilir, ilimizin gelişiminde lokomotif rolünü üstlenebiliriz” dedi.
Vali Hasan Şıldak başkanlığındaki toplantıya; Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri ve Cevahir Asuman Yazmacı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, kaymakamlar, belediye başkanları, turizm rehberleri, seyahat acenteleri temsilcileri, otel işletmecileri, STK ve oda başkanları ile ilgili kurum müdürleri katıldı.
Toplantı ilk olarak Vali Hasan Şıldak’ın turizm sezonuna yönelik temennilerini içeren konuşması ile başladı. Şanlıurfa’da turizmin önceki yıllara nazaran daha da gelişim gösterdiğini belirten Vali Şıldak, tüm bu gelişmelerin il ekonomisine katma değer olarak geri dönüşünün en iyi şekilde sağlanmasının önemli olduğunu söyledi. Turizm çatısı altında ilgili tüm sektörlerin bir araya gelmesinin şehir adına sevindirici bir gelişme olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “İlimizde her geçen yıl yerli ve yabancı turist sayısı artıyor. Günü birlik ziyaretçilerin yanı sıra uzun süreli ilimizde kalan turistler sayesinde turizm bilincinin vatandaşlarımıza kadar yansıdığını söylemek mümkün. Bugün yaklaşan turizm sezonunda neler yapabiliriz, olası sorunları nasıl çözebiliriz, ilgili kurumlarımıza ne tür görevler düşüyor hususlarını ele alacak ve sektör temsilcilerimizin talep ve önerilerini dinleyeceğiz” dedi.
Ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı temsilciliği tarafından (TGA) Şanlıurfa turizmine yönelik yapılan çalışmalar ve veriler aktarıldı.
Toplantı Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı’nın konuşması ile devam etti. Vekil Yazmacı konuşmasında kendisinin de uzun süreden bu yana turizm işletmeciliği yaptığını ifade ederek Şanlıurfa’da ilk defa turizm çatısı altında böylesine yoğun katılımı bir arada gördüğünü kaydetti. Şanlıurfa’nın turizm değerleri açısından zengin bir adres olduğunu da sözlerine ekleyen Vekil Yazmacı, “Özellikle Valimiz Hasan Şıldak’a ve tüm katılımcılara böylesine bir birliktelik oluşturdukları içir teşekkür ediyorum. İlimiz son derece zengin turizm değerleri ile her geçen yıl daha çok misafir ağırlıyor. Bizler de bugün burada bulunan tüm katılımcılar; bu değeri daha da iyi yerlere getirmeli ve elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız” diye konuştu.
Vekil Mehmet Ali Cevheri ise hükümetin Şanlıurfa’nın ekonomik kalkınmasının sağlanması için her türlü imkânı sunduğunu kaydetti. Suriye olaylarının son bulması ile birlikte bölge ekonomisinin giderek iyileştiğini ve bu paydan Şanlıurfa’nın da yararlanmaya başladığını belirten Vekil Cevheri, “Hükümetimiz geçici değil geleceği esas alan ekonomik kalkınmada ilimize büyük pay ayırmıştır. Özellikle bölgesel ticarette yol haritasına ilimizin de aktif olarak dâhil edilmesi büyük önem taşımakta. Yine bununla birlikte ilimizin turizm potansiyelini de bizzat yakından takip eden ve bunu sürekli olarak gündeme getiren bir isim olarak, bugün burada ele alınan birçok konunun başlangıcından itibaren bilgi sahibiyim. Şanlıurfa bir turizm şehridir. İlimizin turizmde çıta yükselterek gelişmesi ve bu gelişmeden esnafından vatandaşına kadar herkesin yararlanabilmesi için attığımız adımların da devam ettiğinin bilinmesini isterim” dedi.
Vali Hasan Şıldak ise Şanlıurfa’nın her ilçesinin ayrı bir değer olduğunu belirterek “Bugün burada geniş bir katılımla ele aldığımız toplantımızda turizm sezonunda ilimize gelecek misafirler için en iyisini sunmak ve gelecek yıllarda geri dönüşlerini sağlamak için bir aradayız. Bu anlamda kurumlarımızın üzerine ne tür görevler düşüyor, yerel yönetimlerimiz neler yapabilir detaylı bir şekilde değerlendiriyoruz. Projelerimizi sektör temsilcilerimize aktardık, onların görüş ve önerilerini dinledik. Bu da bizim için çok faydalı oldu. Sorunların çözümü hakkında ilgili birimlerimizi bugün bilgilendirdik ve gerekli talimatlarımızı verdik. Turizm şehri olma yolculuğumuzu selametle tamamlamış olmalıyız. Hep birlikte yol alırsak, başarıyı daha hızlı yakalayacağımıza inanıyorum. Çok değerli katılımları için herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Toplantı sektör temsilcileri, seyahat acente sahipleri ve turizm paydaşlarının görüş ve önerilerini sunması ile tamamlandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Kuş: Urfa’nın Kurtuluşu Ulusun Kurtuluşuna İlham...
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ncı...
BAŞKAN NİHAT ÇİFTÇİ’DEN 11 NİSAN KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI
Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Urfa’nın kurtuluşunun yıl dönümünde yayımladığı...
ŞANLIURFA’DA KURTULUŞ COŞKUSU
Urfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 106’ncı Yıl Dönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle...
ŞANLIURFA Haberleri
TümüBaşkan Kuş: Urfa’nın Kurtuluşu Ulusun Kurtuluşuna İlham...
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ncı...
BAŞKAN NİHAT ÇİFTÇİ’DEN 11 NİSAN KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI
Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Urfa’nın kurtuluşunun yıl dönümünde yayımladığı...
ŞANLIURFA’DA KURTULUŞ COŞKUSU
Urfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 106’ncı Yıl Dönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle...
YAKUBİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan Gölbaşı-Yakubiye Turizm...
11 NİSAN’A ÖZEL “KURTULUŞ TÜRKÜSÜ”
Şanlıurfalı akademisyen Prof. Dr. Mehmet Öncel’in 11 Nisan Urfa’nın Kurtuluş Günü’ne özel...
Vali Şıldak 3 Aylık Bilançoyu Açıkladı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral...
BAŞKAN NİHAT ÇİFTÇİ, GENÇLERLE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Yükseliş Koleji öğrencileriyle buluştu; eğitim, kişisel...
HALİLİYE’DE YAZ ÖNCESİ PARKLARDA HUMMALI ÇALIŞMA
Haliliye Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Park ve Bahçeler Birimi, ilçe...
15 Temmuz Eğitim Otağı Yoğun İlgi Görüyor
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde gençlerin eğitimine yönelik önemli çalışmalar aralıksız devam...
ŞANLIURFA’DA BAYRAM BOYUNCA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ
ŞANLIURFA’DA BAYRAM BOYUNCA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan...
Başkan Mehmet Kuş: Bu bayram hiç kimse mahzun kalmasın
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı....
BAŞKAN MEHMET KASIM GÜLPINAR’DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir...



Elitaş: Birand içimizden biriydi
0SANCAKTAR MAHALLESİNE HAYIRLI OLSUN
0SEYRANTEPE’DE KADINLAR BOŞ ZAMANLARINI KURSLARDA DEĞERLENDİRİYOR
0HALİLİYE BELEDİYESİNDEN 10 BİN KİŞİYE TİRİT İKRAMI
0GELECEĞİN GENÇ SPORCULARI BAŞKAN CANPOLAT’A TEŞEKKÜR ETTİ
0Başkan Kuş: Hüzün ve Kederleri Gömüyoruz
0