Şanlıurfa, Turizm Çatısı Altında Bir Araya Geldi
2025 Yılı Turizm Sezonu Hazırlık Toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirildi. Kurum yetkilileri, yerel yönetimler ve sektör temsilcilerinin geniş katılım sağladığı toplantıda Vali Şıldak, “Bu birlik ve beraberlik olduğu sürece ilimizin birçok sorununa kalıcı çözümler üretebilir, ilimizin gelişiminde lokomotif rolünü üstlenebiliriz” dedi.
Vali Hasan Şıldak başkanlığındaki toplantıya; Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri ve Cevahir Asuman Yazmacı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, kaymakamlar, belediye başkanları, turizm rehberleri, seyahat acenteleri temsilcileri, otel işletmecileri, STK ve oda başkanları ile ilgili kurum müdürleri katıldı.
Toplantı ilk olarak Vali Hasan Şıldak’ın turizm sezonuna yönelik temennilerini içeren konuşması ile başladı. Şanlıurfa’da turizmin önceki yıllara nazaran daha da gelişim gösterdiğini belirten Vali Şıldak, tüm bu gelişmelerin il ekonomisine katma değer olarak geri dönüşünün en iyi şekilde sağlanmasının önemli olduğunu söyledi. Turizm çatısı altında ilgili tüm sektörlerin bir araya gelmesinin şehir adına sevindirici bir gelişme olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “İlimizde her geçen yıl yerli ve yabancı turist sayısı artıyor. Günü birlik ziyaretçilerin yanı sıra uzun süreli ilimizde kalan turistler sayesinde turizm bilincinin vatandaşlarımıza kadar yansıdığını söylemek mümkün. Bugün yaklaşan turizm sezonunda neler yapabiliriz, olası sorunları nasıl çözebiliriz, ilgili kurumlarımıza ne tür görevler düşüyor hususlarını ele alacak ve sektör temsilcilerimizin talep ve önerilerini dinleyeceğiz” dedi.
Ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı temsilciliği tarafından (TGA) Şanlıurfa turizmine yönelik yapılan çalışmalar ve veriler aktarıldı.
Toplantı Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı’nın konuşması ile devam etti. Vekil Yazmacı konuşmasında kendisinin de uzun süreden bu yana turizm işletmeciliği yaptığını ifade ederek Şanlıurfa’da ilk defa turizm çatısı altında böylesine yoğun katılımı bir arada gördüğünü kaydetti. Şanlıurfa’nın turizm değerleri açısından zengin bir adres olduğunu da sözlerine ekleyen Vekil Yazmacı, “Özellikle Valimiz Hasan Şıldak’a ve tüm katılımcılara böylesine bir birliktelik oluşturdukları içir teşekkür ediyorum. İlimiz son derece zengin turizm değerleri ile her geçen yıl daha çok misafir ağırlıyor. Bizler de bugün burada bulunan tüm katılımcılar; bu değeri daha da iyi yerlere getirmeli ve elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız” diye konuştu.
Vekil Mehmet Ali Cevheri ise hükümetin Şanlıurfa’nın ekonomik kalkınmasının sağlanması için her türlü imkânı sunduğunu kaydetti. Suriye olaylarının son bulması ile birlikte bölge ekonomisinin giderek iyileştiğini ve bu paydan Şanlıurfa’nın da yararlanmaya başladığını belirten Vekil Cevheri, “Hükümetimiz geçici değil geleceği esas alan ekonomik kalkınmada ilimize büyük pay ayırmıştır. Özellikle bölgesel ticarette yol haritasına ilimizin de aktif olarak dâhil edilmesi büyük önem taşımakta. Yine bununla birlikte ilimizin turizm potansiyelini de bizzat yakından takip eden ve bunu sürekli olarak gündeme getiren bir isim olarak, bugün burada ele alınan birçok konunun başlangıcından itibaren bilgi sahibiyim. Şanlıurfa bir turizm şehridir. İlimizin turizmde çıta yükselterek gelişmesi ve bu gelişmeden esnafından vatandaşına kadar herkesin yararlanabilmesi için attığımız adımların da devam ettiğinin bilinmesini isterim” dedi.
Vali Hasan Şıldak ise Şanlıurfa’nın her ilçesinin ayrı bir değer olduğunu belirterek “Bugün burada geniş bir katılımla ele aldığımız toplantımızda turizm sezonunda ilimize gelecek misafirler için en iyisini sunmak ve gelecek yıllarda geri dönüşlerini sağlamak için bir aradayız. Bu anlamda kurumlarımızın üzerine ne tür görevler düşüyor, yerel yönetimlerimiz neler yapabilir detaylı bir şekilde değerlendiriyoruz. Projelerimizi sektör temsilcilerimize aktardık, onların görüş ve önerilerini dinledik. Bu da bizim için çok faydalı oldu. Sorunların çözümü hakkında ilgili birimlerimizi bugün bilgilendirdik ve gerekli talimatlarımızı verdik. Turizm şehri olma yolculuğumuzu selametle tamamlamış olmalıyız. Hep birlikte yol alırsak, başarıyı daha hızlı yakalayacağımıza inanıyorum. Çok değerli katılımları için herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Toplantı sektör temsilcileri, seyahat acente sahipleri ve turizm paydaşlarının görüş ve önerilerini sunması ile tamamlandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Vali Şıldak Halfeti'de
Vali Hasan Şıldak, Halfeti'de bir dizi temaslarda bulundu. İlçe Belediyesi ve esnafı ziyaret eden...
Şanlıurfa Turizminde Yeni Dönem Başlıyor
Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.’nin 2021 yılı olağanüstü genel kurul toplantısında konuşan Vali...
VALİ ŞILDAK BOZOVA’DA
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Bozova ilçesinde bir dizi temas ve incelemelerde bulundu.
ŞANLIURFA Haberleri
TümüELDEN VE ENGÜL AİLESİNİN ACI GÜNÜ
Şanlıurfa'nın önden gelen ailelerinden olan Elden ve Engül ailesinin acı kaybı.
KARAKÖPRÜ'YE MODERN BİSİKLET YOLLARI KAZANDIRILIYOR
Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Atakent Mahallesi'nde devam eden üstyapı çalışmalarını...
BİRECİK’E ÇEVRE NEFESİ OLACAK DEV TESİSTE ÇALIŞMALAR...
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın talimatlarıyla yapımına başlanan...
HALİLİYE BELEDİYESİ PARKLARDA ÜRETİM GÜCÜYLE HİZMET...
Haliliye Belediyesi, bünyesinde yürütülen atölye çalışmaları sayesinde ilçede ihtiyaç duyulan...
Doğal Yaşama Enerji Veren Proje: Göçmen Kuşlar Dicle...
CEYLANPINAR DEVLET HASTANESİ'NDE BİR İLK: LAPAROSKOPİK...
Uzun süredir idrar kanalında taş şikâyeti yaşayan 55 yaşındaki kadın hasta, endoskopik...
HİLVAN’DA 8,5 KİLOMETRELİK YOL YENİLENDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan ilçesinde kırsal ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale...
DANACI VE KOLBÜKEN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
Şanlıurfa’nın tanınan ailelerinden Danacı ve Kolbüken aileleri, düzenlenen görkemli düğün...
Eyyübiye’de Spor Yatırımları Devam Ediyor
Türkiye’nin en fazla genç nüfusunu barındıran Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde, Eyyübiye...
Vali Şıldak "Toprağımızı Ve Geleceğimizi Hep Birlikte...
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya hesaplarından yayımladığı videolu mesajla anız...
ŞANLIURFA’DA GÖZ SAĞLIĞINDA TARİHİ ADIM!
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi, göz hastalıklarının tanısında bölge için kritik öneme...
Şanlıurfa’da Kaçak Elektrik Denetim Ekibi Taşlı Saldırıya...
Dicle Elektrik ekipleri, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde gerçekleştirdikleri kaçak elektrik...

BAŞKAN CANPOLAT, VATANDAŞLARLA AŞURE BEREKETİNİ PAYLAŞTI
1DANACI VE KOLBÜKEN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
1Elitaş: Birand içimizden biriydi
0SANCAKTAR MAHALLESİNE HAYIRLI OLSUN
0SEYRANTEPE’DE KADINLAR BOŞ ZAMANLARINI KURSLARDA DEĞERLENDİRİYOR
0HALİLİYE BELEDİYESİNDEN 10 BİN KİŞİYE TİRİT İKRAMI
0