BORSA
BIST 100 14.652,95 %1,24
Altın 7.157,45 ₺/gr %0,63
Bitcoin $78.685 %1,52
Dolar 48,12 ₺ %0,06
Euro 56,20 ₺ %0,03
Sterlin 65,62 ₺ %0,08
Gümüş 106,14 ₺/gr %0,01
Ethereum $2.455,51 %1,15
İsviçre Frangı 59,89 ₺ %0,21
Kanada Doları 34,71 ₺ %0,10
Avustralya Doları 34,56 ₺ %0,29
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,82 ₺ %0,05
BAE Dirhemi 13,11 ₺ %0,10
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,59
Çin Yuanı 7,16 ₺ %0,02
ŞANLIURFA 34°C 7.157,45 ₺/gr 48,12 ₺ 56,20 ₺
Anasayfa ŞANLIURFA Şanlıurfa, Turizm Çatısı Altında Bir Araya Geldi
Ahmet

Şanlıurfa, Turizm Çatısı Altında Bir Araya Geldi

2025 Yılı Turizm Sezonu Hazırlık Toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirildi. Kurum yetkilileri, yerel yönetimler ve sektör temsilcilerinin geniş katılım sağladığı toplantıda Vali Şıldak, “Bu birlik ve beraberlik olduğu sürece ilimizin birçok sorununa kalıcı çözümler üretebilir, ilimizin gelişiminde lokomotif rolünü üstlenebiliriz” dedi.

· 6 dk okuma · 253 okunma
0Yorumlar
Şanlıurfa, Turizm Çatısı Altında Bir Araya Geldi
Yaklaşan turizm sezonu öncesi il merkezi ve tüm ilçelerde yer alan turistik merkezlere yönelik planlanan çalışmaların verilerle değerlendirildiği 2025 Yılı Turizm Sezonu Hazırlık Toplantısı, yoğun bir katılımla yapıldı. 
Vali Hasan Şıldak başkanlığındaki toplantıya; Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri ve Cevahir Asuman Yazmacı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, kaymakamlar, belediye başkanları, turizm rehberleri, seyahat acenteleri temsilcileri, otel işletmecileri, STK ve oda başkanları ile ilgili kurum müdürleri katıldı.
Toplantı ilk olarak Vali Hasan Şıldak’ın turizm sezonuna yönelik temennilerini içeren konuşması ile başladı. Şanlıurfa’da turizmin önceki yıllara nazaran daha da gelişim gösterdiğini belirten Vali Şıldak, tüm bu gelişmelerin il ekonomisine katma değer olarak geri dönüşünün en iyi şekilde sağlanmasının önemli olduğunu söyledi. Turizm çatısı altında ilgili tüm sektörlerin bir araya gelmesinin şehir adına sevindirici bir gelişme olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “İlimizde her geçen yıl yerli ve yabancı turist sayısı artıyor. Günü birlik ziyaretçilerin yanı sıra uzun süreli ilimizde kalan turistler sayesinde turizm bilincinin vatandaşlarımıza kadar yansıdığını söylemek mümkün. Bugün yaklaşan turizm sezonunda neler yapabiliriz, olası sorunları nasıl çözebiliriz, ilgili kurumlarımıza ne tür görevler düşüyor hususlarını ele alacak ve sektör temsilcilerimizin talep ve önerilerini dinleyeceğiz” dedi. 
Ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı temsilciliği tarafından (TGA) Şanlıurfa turizmine yönelik yapılan çalışmalar ve veriler aktarıldı. 
 
Vekil Yazmacı; “Bugün Büyük Bir Mutluluk Yaşıyorum”
Toplantı Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı’nın konuşması ile devam etti. Vekil Yazmacı konuşmasında kendisinin de uzun süreden bu yana turizm işletmeciliği yaptığını ifade ederek Şanlıurfa’da ilk defa turizm çatısı altında böylesine yoğun katılımı bir arada gördüğünü kaydetti. Şanlıurfa’nın turizm değerleri açısından zengin bir adres olduğunu da sözlerine ekleyen Vekil Yazmacı, “Özellikle Valimiz Hasan Şıldak’a ve tüm katılımcılara böylesine bir birliktelik oluşturdukları içir teşekkür ediyorum. İlimiz son derece zengin turizm değerleri ile her geçen yıl daha çok misafir ağırlıyor. Bizler de bugün burada bulunan tüm katılımcılar; bu değeri daha da iyi yerlere getirmeli ve elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız” diye konuştu. 
 
Vekil Cevheri; “Hükümetimiz Her Türlü Desteği Sunmaya Devam Ediyor”
Vekil Mehmet Ali Cevheri ise hükümetin Şanlıurfa’nın ekonomik kalkınmasının sağlanması için her türlü imkânı sunduğunu kaydetti. Suriye olaylarının son bulması ile birlikte bölge ekonomisinin giderek iyileştiğini ve bu paydan Şanlıurfa’nın da yararlanmaya başladığını belirten Vekil Cevheri, “Hükümetimiz geçici değil geleceği esas alan ekonomik kalkınmada ilimize büyük pay ayırmıştır. Özellikle bölgesel ticarette yol haritasına ilimizin de aktif olarak dâhil edilmesi büyük önem taşımakta. Yine bununla birlikte ilimizin turizm potansiyelini de bizzat yakından takip eden ve bunu sürekli olarak gündeme getiren bir isim olarak, bugün burada ele alınan birçok konunun başlangıcından itibaren bilgi sahibiyim. Şanlıurfa bir turizm şehridir. İlimizin turizmde çıta yükselterek gelişmesi ve bu gelişmeden esnafından vatandaşına kadar herkesin yararlanabilmesi için attığımız adımların da devam ettiğinin bilinmesini isterim” dedi. 
 
Vali Şıldak; “Ele ele Verecek ve İlimiz İçin En İyisini Yapacağız”
Vali Hasan Şıldak ise Şanlıurfa’nın her ilçesinin ayrı bir değer olduğunu belirterek “Bugün burada geniş bir katılımla ele aldığımız toplantımızda turizm sezonunda ilimize gelecek misafirler için en iyisini sunmak ve gelecek yıllarda geri dönüşlerini sağlamak için bir aradayız. Bu anlamda kurumlarımızın üzerine ne tür görevler düşüyor, yerel yönetimlerimiz neler yapabilir detaylı bir şekilde değerlendiriyoruz. Projelerimizi sektör temsilcilerimize aktardık, onların görüş ve önerilerini dinledik. Bu da bizim için çok faydalı oldu. Sorunların çözümü hakkında ilgili birimlerimizi bugün bilgilendirdik ve gerekli talimatlarımızı verdik. Turizm şehri olma yolculuğumuzu selametle tamamlamış olmalıyız. Hep birlikte yol alırsak, başarıyı daha hızlı yakalayacağımıza inanıyorum. Çok değerli katılımları için herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Toplantı sektör temsilcileri, seyahat acente sahipleri ve turizm paydaşlarının görüş ve önerilerini sunması ile tamamlandı.
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

ŞANLIURFA Haberleri

Tümü

Hilvan’da Gönül Köprüleri Güçleniyor

AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Selahaddin Eyyüb Toprak’ın eşi Hacire Toprak, teşkilat...

1 gün önce

HALİLİYE’DE SOKAKLAR BİR BİR YENİLENİYOR

Haliliye Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale...

1 gün önce

KARAN AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Şanlıurfa'nın tanınan ailelerinden Karan ailesinin acı günü.

8 gün önce

HALİLİYE'DE KIRSAL YOLLAR İÇİN ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN...

Haliliye Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi...

8 gün önce

Temiz Bir Eyyübiye İçin Gece Gündüz Çalışıyorlar

Şanlıurfa’nın en büyük ilçesi Eyyübiye’nin sürekli temiz olması için büyük bir gayretle çalışan...

8 gün önce

KARAKÖPRÜ’DE PARKLAR BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLLARIYLA...

Karaköprü Belediyesi, Doğukent Mahallesi’nde çocukların güvenle bisiklet sürebileceği ve...

8 gün önce

ŞANLIURFA’NIN SIRA GECESİ, KÜLTÜRÜ KAYSERİ’DE GÖNÜLLERİ...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’de düzenlenen iki ayrı konser programıyla UNESCO Müzik...

15 gün önce

Eyyübiye’de Yeşillendirme Çalışmaları Hız Kesmiyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un talimatıyla başlatılan İmam Keskin Buğday Pazarı park ve...

19 gün önce

Cildiye Uzmanı Dr. Ümit Yılmaz'dan Yaz Aylarında Güneşten...

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Ümit Yılmaz, yaz...

19 gün önce

ATATÜRK BULVARI SICAK ASFALTLA YENİLENİYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin en işlek ulaşım akslarından biri olan Atatürk...

20 gün önce

ŞANLIURFA’DA 112 EKİPLERİNDEN ARAÇ İÇERİSİNDE BAŞARILI...

Şanlıurfa’da doğum sancıları başlayan bir kadın, hastaneye yetiştirilmeye çalışıldığı sırada...

20 gün önce

Eyyübiye Belediyesi’nin Gençlere Büyük Desteği

Şanlıurfa’da genç nüfusa verdiği eğitim destekleriyle dikkat çeken Eyyübiye Belediyesi, Yüksek...

21 gün önce