BORSA
BIST 100 14.467,25 %0,51
Altın 6.784,88 ₺/gr %0,72
Bitcoin $77.297 %0,56
Dolar 48,66 ₺ %0,00
Euro 56,49 ₺ %0,30
Sterlin 65,92 ₺ %0,07
Gümüş 100,67 ₺/gr %1,44
Ethereum $2.511,86 %2,31
İsviçre Frangı 59,61 ₺ %0,41
Kanada Doları 35,09 ₺ %0,22
Avustralya Doları 34,90 ₺ %0,19
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,06
BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,27
Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,09
ŞANLIURFA 28°C 6.784,88 ₺/gr 48,66 ₺ 56,49 ₺
Anasayfa ŞANLIURFA HRÜ HASTANESİ’NDEN BİLİMSEL BAŞARI
Ahmet

HRÜ HASTANESİ’NDEN BİLİMSEL BAŞARI

4–7 Aralık 2025’te Necmettin Erbakan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Prof. Dr. Selahattin Şenol 9. Araştırma Okulu’nda, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi “Umut Vadeden Araştırma Projeleri – Fidan Kategorisi”nde elde ettiği başarıyla dikkat çekti.

· 4 dk okuma · 277 okunma
0Yorumlar
HRÜ HASTANESİ’NDEN BİLİMSEL BAŞARI

4–7 Aralık 2025’te Necmettin Erbakan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Prof. Dr. Selahattin Şenol 9. Araştırma Okulu’nda, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi “Umut Vadeden Araştırma Projeleri – Fidan Kategorisi”nde elde ettiği başarıyla dikkat çekti.

4–7 Aralık 2025 tarihleri arasında Prof. Dr. Eyüp Sabri Ercan başkanlığında, Necmettin Erbakan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Prof. Dr. Selahattin Şenol 9. Araştırma Okulu kapsamında gerçekleştirilen “Umut Vadeden Araştırma Projeleri – Fidan Kategorisi” sonuçları açıklandı. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi, bu prestijli bilimsel etkinlikte elde ettiği derecelerle önemli bir başarıya imza attı.

İKİ PROJEYLE ÖNEMLİ DERECE
Üniversite hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, iki farklı proje ile jüri tarafından ödüle layık görüldü.

OTİZM ARAŞTIRMASI İKİNCİLİK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ
İkincilik ödülü, Arş. Gör. Dr. Şevval Ocak tarafından sunulan “Otizm Spektrum Bozukluğunda Glimfatik Sistemin Rolü: Genetik, Biyolojik ve Görüntüleme Temelli Multimodal Yaklaşım” başlıklı projeye verildi. Çalışma; Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fethiye Kılıçaslan danışmanlığında yürütülen, otizmde AQP4 gen polimorfizmleri, biyobelirteç düzeyleri ve DTI-ALPS yöntemiyle glimfatik akışın birlikte değerlendirildiği kapsamlı bir tez araştırması niteliği taşıyor.

PSİKOTROP İLAÇLAR VE KARACİĞER HASARI ÜÇÜNCÜLÜK GETİRDİ
Üçüncülük ödülü ise Arş. Gör. Dr. Dilan Lağap Kaya tarafından sunulan “Şizofreni ve Bipolar Bozukluk Tanılı Ergenlerde Psikotrop İlaç Kullanımı ile İlişkili Karaciğer Hasarında PNPLA3 Gen Varyantı ve Sitokeratin-18 (CK-18) Düzeylerinin Rolü” başlıklı çalışmaya layık görüldü. Araştırma, Dr. Öğr. Üyesi Berna Polat Tüysüz danışmanlığında yürütülen ve psikiyatrik tedavilere bağlı karaciğer hasarını genetik ve biyokimyasal göstergeler üzerinden ele alan bir tez çalışması olarak öne çıktı.

BİLİMSEL YENİLİK VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM
Bilimsel yenilik değeri, klinik katkı potansiyeli ve multidisipliner yaklaşımıyla öne çıkan her iki proje de jüri üyeleri tarafından büyük ilgi gördü. Elde edilen bu başarılar; Harran Üniversitesi’nin çocuk ve ergen ruh sağlığı alanındaki akademik üretkenliğini, bilimsel gücünü ve araştırma vizyonunu bir kez daha ortaya koydu.

BAŞHEKİM KIRHAN’DAN TEBRİK MESAJI
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, konuya ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:
“Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalımızın ulusal düzeyde saygın bir bilimsel platformda elde ettiği bu dereceler, üniversitemizin araştırma vizyonu ve akademik gücünün somut bir göstergesidir. Genç araştırmacılarımızın bilimsel üretkenliği, bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu başarıda emeği geçen tüm araştırmacılarımızı ve danışman hocalarımızı tebrik ediyor; Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi olarak bilimsel çalışmaları desteklemeye kararlılıkla devam edeceğimizi özellikle vurgulamak istiyorum.”

 

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

ŞANLIURFA Haberleri

Tümü

Cevheri’den “Tarımsal Sulamada Havuz Sistemi” İddialarına...

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Cevheri,...

3 gün önce

Şanlıurfa’da Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerine Yeni...

4 gün önce

DR. HALİL FEDAİ’DEN KALP SAĞLIĞI İÇİN KRİTİK UYARI: “ANİ...

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil...

4 gün önce

Başkan Kuş Duyurdu: Eyyübiye Gençlik Külliyesi İhaleye...

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Türkiye’nin en genç şehri Şanlıurfa’ya kazandıracakları...

9 gün önce

Harran Üniversitesi’nde Keyfi Yönetime Son Verilsin!

Harran Üniversitesi’nde Keyfi Yönetime Son Verilsin!  

9 gün önce

ŞANLIURFA’DA 58 MEYDANI YENİ YÜZÜNE KAVUŞUYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentin binlerce yıllık tarihi ve kültürel mirasını koruyarak...

10 gün önce

Şanlıurfa’da Kronik Yara Tedavisinde Uzman Ekiplerden...

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, kronik yara hastalarının tanı, tedavi ve takip süreçlerinin daha...

10 gün önce

Başkan Mehmet Kuş'un 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yayımladığı mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı....

12 gün önce

BÜYÜKŞEHİR’DEN HALFETİ’DE TURİZM SEZONU ÖNCESİ KÖPRÜLERE...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, “Saklı Cennet” Halfeti’de turizm sezonu öncesi hazırlıklarını...

15 gün önce

Hilvan’da Gönül Köprüleri Güçleniyor

AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Selahaddin Eyyüb Toprak’ın eşi Hacire Toprak, teşkilat...

17 gün önce

HALİLİYE’DE SOKAKLAR BİR BİR YENİLENİYOR

Haliliye Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale...

17 gün önce

KARAN AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Şanlıurfa'nın tanınan ailelerinden Karan ailesinin acı günü.

24 gün önce