Reklam Alanı
Tepe Banner
970×90
BORSA
BIST 100 12.936,35 %0,88
Altın 6.668,58 ₺/gr %0,53
Bitcoin $69.228 %3,08
Dolar 44,62 ₺ %0,04
Euro 51,48 ₺ %0,05
Sterlin 59,05 ₺ %0,04
Gümüş 103,84 ₺/gr %0,84
Ethereum $2.133,13 %3,58
İsviçre Frangı 55,73 ₺ %0,06
Kanada Doları 32,01 ₺ %0,06
Avustralya Doları 30,83 ₺ %0,24
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 11,89 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,15 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,03
Çin Yuanı 6,48 ₺ %0,10
Şanlıurfa 19°C 6.668,58 ₺/gr 44,62 ₺ 51,48 ₺
Reklam Alanı
Header Banner
728×90
Anasayfa ŞANLIURFA HRÜ HASTANESİ’NDEN BİLİMSEL BAŞARI
ŞANLIURFA

HRÜ HASTANESİ’NDEN BİLİMSEL BAŞARI

10.12.2025 12:00 291
HRÜ HASTANESİ’NDEN BİLİMSEL BAŞARI

4–7 Aralık 2025’te Necmettin Erbakan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Prof. Dr. Selahattin Şenol 9. Araştırma Okulu’nda, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi “Umut Vadeden Araştırma Projeleri – Fidan Kategorisi”nde elde ettiği başarıyla dikkat çekti.

4–7 Aralık 2025 tarihleri arasında Prof. Dr. Eyüp Sabri Ercan başkanlığında, Necmettin Erbakan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Prof. Dr. Selahattin Şenol 9. Araştırma Okulu kapsamında gerçekleştirilen “Umut Vadeden Araştırma Projeleri – Fidan Kategorisi” sonuçları açıklandı. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi, bu prestijli bilimsel etkinlikte elde ettiği derecelerle önemli bir başarıya imza attı.

İKİ PROJEYLE ÖNEMLİ DERECE
Üniversite hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, iki farklı proje ile jüri tarafından ödüle layık görüldü.

OTİZM ARAŞTIRMASI İKİNCİLİK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ
İkincilik ödülü, Arş. Gör. Dr. Şevval Ocak tarafından sunulan “Otizm Spektrum Bozukluğunda Glimfatik Sistemin Rolü: Genetik, Biyolojik ve Görüntüleme Temelli Multimodal Yaklaşım” başlıklı projeye verildi. Çalışma; Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fethiye Kılıçaslan danışmanlığında yürütülen, otizmde AQP4 gen polimorfizmleri, biyobelirteç düzeyleri ve DTI-ALPS yöntemiyle glimfatik akışın birlikte değerlendirildiği kapsamlı bir tez araştırması niteliği taşıyor.

PSİKOTROP İLAÇLAR VE KARACİĞER HASARI ÜÇÜNCÜLÜK GETİRDİ
Üçüncülük ödülü ise Arş. Gör. Dr. Dilan Lağap Kaya tarafından sunulan “Şizofreni ve Bipolar Bozukluk Tanılı Ergenlerde Psikotrop İlaç Kullanımı ile İlişkili Karaciğer Hasarında PNPLA3 Gen Varyantı ve Sitokeratin-18 (CK-18) Düzeylerinin Rolü” başlıklı çalışmaya layık görüldü. Araştırma, Dr. Öğr. Üyesi Berna Polat Tüysüz danışmanlığında yürütülen ve psikiyatrik tedavilere bağlı karaciğer hasarını genetik ve biyokimyasal göstergeler üzerinden ele alan bir tez çalışması olarak öne çıktı.

BİLİMSEL YENİLİK VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM
Bilimsel yenilik değeri, klinik katkı potansiyeli ve multidisipliner yaklaşımıyla öne çıkan her iki proje de jüri üyeleri tarafından büyük ilgi gördü. Elde edilen bu başarılar; Harran Üniversitesi’nin çocuk ve ergen ruh sağlığı alanındaki akademik üretkenliğini, bilimsel gücünü ve araştırma vizyonunu bir kez daha ortaya koydu.

BAŞHEKİM KIRHAN’DAN TEBRİK MESAJI
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, konuya ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:
“Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalımızın ulusal düzeyde saygın bir bilimsel platformda elde ettiği bu dereceler, üniversitemizin araştırma vizyonu ve akademik gücünün somut bir göstergesidir. Genç araştırmacılarımızın bilimsel üretkenliği, bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu başarıda emeği geçen tüm araştırmacılarımızı ve danışman hocalarımızı tebrik ediyor; Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi olarak bilimsel çalışmaları desteklemeye kararlılıkla devam edeceğimizi özellikle vurgulamak istiyorum.”

 

 

Reklam Alanı
İçerik Altı
728×90
Paylaş:
Reklam Alanı
Yorumlar Üstü
728×90

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

ŞANLIURFA Haberleri

Tümü

Vali Şıldak 3 Aylık Bilançoyu Açıkladı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral...

10 saat önce

BAŞKAN NİHAT ÇİFTÇİ, GENÇLERLE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Yükseliş Koleji öğrencileriyle buluştu; eğitim, kişisel...

11 saat önce

HALİLİYE’DE YAZ ÖNCESİ PARKLARDA HUMMALI ÇALIŞMA

Haliliye Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Park ve Bahçeler Birimi, ilçe...

11 saat önce

15 Temmuz Eğitim Otağı Yoğun İlgi Görüyor

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde gençlerin eğitimine yönelik önemli çalışmalar aralıksız devam...

11 saat önce

ŞANLIURFA’DA BAYRAM BOYUNCA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

ŞANLIURFA’DA BAYRAM BOYUNCA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan...

17 gün önce

Başkan Mehmet Kuş: Bu bayram hiç kimse mahzun kalmasın

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı....

17 gün önce

BAŞKAN MEHMET KASIM GÜLPINAR’DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir...

17 gün önce

RAMAZAN’IN MANEVİYATI ŞANLIURFA’DA GÖNÜLLERE DOKUNDU

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, mübarek Ramazan ayının manevi atmosferine uygun hizmetleriyle...

17 gün önce

Başkan Mehmet Doğan Salar’dan Bayram Mesajı

Ak Parti Haliliye İlçe Gençlik Kolları Mehmet Doğan Salar’dan Bayram Mesajı

17 gün önce

ŞANLIURFA’DA TARİHİ SOKAKLAR BÜYÜKŞEHİR İLE AYDINLATILACAK

Şanlıurfa’da tarihi ve turistik alanların gece de daha görünür hale gelmesi ve turizme...

25 gün önce

ŞUSKİ, BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa genelinde altyapı...

28 gün önce

EYYÜBİYE–SURUÇ HATTINDA ULAŞIM RAHATLIYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ile Suruç arasındaki önemli güzergâhlarda yol yapım...

1 ay önce