Büyükşehir Meclisinde Gündem Trambüs Oldu
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarının ikinci oturumu Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda Şanlıurfalıların merakla beklediği trambüs projesini açıklayan Başkan Vekili Kaytan, “Umudumuz, gayretimiz 12 ay içerisinde 18 metre uzunluğundaki trambüslerin artık Şanlıurfa’da hizmet etmesini sağlamak” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Meclisi İkinci oturumu gündemdeki maddeler oylamaya sunulurken oylamanın ardından Encümen Üyeliği seçimine geçildi. Büyükşehir Belediye Encümenliğine Hasan İzol, İbrahim Uçar, Hüseyin Çetiner, Mehmet Başak ve Kadir Gündoğan seçildi.
Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ahmet Kaytan bir açıklama yaparak, “Büyükşehir yasası çıktıktan sonra ilk iki yıl meclis başkan vekili ve divan kurulu seçilir ve iki yıl onların görevidir, görev bittikten sonra yeniden seçim yapılır. Bundan önceki dönemde divandaki arkadaşlarımla beraber görevlerimizi ifa ettik. Dün tekrardan seçim yapıldı. AK Parti Grubu olarak ismimiz teklif edildi, 61 oy gibi ciddi bir oy aldık ve bu bizim için çok mutluluk verici, bizi buraya aday gösteren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkanımız Abdurrahman Kırıkçı başkanımız ve diğer tüm meclis üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başkan Vekili Kaytan Şanlıurfalıların merak ettiği trambüs projesinin akıbeti hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Vekili Kaytan: “Bugün önemli gündem maddelerimizde vardı sıcak maddemiz trambüs oldu. Yaklaşık iki yıldır Zeynel Abidin Beyazgül başkanımız göreve geldiği günden itibaren kamuoyunun çok ciddi baskısı söz konusuydu, pandemi sürecinden yaşanan ekonomik sıkıntılardan kaynaklı olarak ve firmanın dar boğaza girmesi neticesinde tıkanma pozisyona gelmişti. Trambüsün ciddi bir ayağı olan alt yapı yatırımı gerçekleşmişti, bunun bir an önce tamamlanması gerekiyordu. Bir çok vatandaşımızın söylediği gibi ve bizde meclis üyesi olarak artık şehrimizin sokaklarında trambüsün dolaşmasını istiyoruz diyoruz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızda çok yoğun bir çaba sarf etti, çok mücadele etti, taviz vermedi, memleketin bir kuruşunu heba etmemek için çaba sarf etti ve ilgili firma nihayetinde bizim istediğimiz noktaya geldi, kendileri ile bir uzlaşma söz konusu oldu uzlaşmayı sağlayacak olan ve bugün meclisimizde Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilgili daire başkanı arkadaşımıza yetkiyi verdik, inşallah onlarda bütün Şanlıurfa adına gidip anlaşmaya imzayı atacak. Umudumuz, gayretimiz 12 ay içerisinde 18 metre uzunluğundaki trambüslerin artık Şanlıurfa’da hizmet etmesini sağlamak” şeklinde konuştu.
Öte yandan İmar ve Bayındırlık Komisyon üyelerini ve Plan ve Bütçe Komisyon üyeleri de seçildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
BÜYÜKŞEHİR’DEN HALFETİ’DE TURİZM SEZONU ÖNCESİ KÖPRÜLERE...
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, “Saklı Cennet” Halfeti’de turizm sezonu öncesi hazırlıklarını...
BÜYÜKŞEHİR, 50 YILLIK HASRETİ SONA ERDİRDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Suruç'ta sınır hattındaki 7 mahalleyi kapsayan 8 kilometrelik...
BÜYÜKŞEHİR'DEN GÖBEKLİTEPE İŞ MERKEZİ'NE ESTETİK DOKUNUŞ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini güçlendirmek ve vatandaşların yaşam konforunu...
ŞANLIURFA Haberleri
TümüÖMER FARUK KAHRAMAN’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
“Cumhuriyetimiz, bağımsızlığımızın ve milli birlik beraberliğimizin en büyük güvencesidir.”
SÜPHİ ENGÜL’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Süphi Engül: “Cumhuriyetimiz, bağımsızlığımızın ve milletimizin birlik beraberliğinin en büyük...
MUSTAFA ARSLAN’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Evren Sanayi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Arslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir...
Ahmet Engül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Gazeteci ve içerik üreticisi Ahmet Engül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı...
Mustafa Yavuz’dan 29 Ekim Cumhuriyet bayramı mesajı
Şanlıurfa Son il genel meclis başkanı Mustafa Yavuz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir...
Hastanede Bir İlk: Omurga Kırıklarında Minimal İnvaziv...
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Demirkol tarafından gerçekleştirilen perkütan...
EYYÜBİYE KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI’NDA HUMMALI ÇALIŞMA!
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapımı...
Şanlıurfa’da 8 Yıl 3 Ay Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan...
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürüttüğü...
BAŞKAN NİHAT ÇİFTÇİ’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Cumhuriyetin ilanının 103. yıl dönümü dolayısıyla...
BAŞKAN CANPOLAT’TAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü...
BAŞKAN MEHMET KUŞ’TAN 29 EKİM MESAJI: CUMHURİYETİN...
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj...
Sefo, Eyyübiye’de Şanlıurfalılarla buluşacak
Eyyübiye Belediyesi ev sahipliğinde, Türk Telekom’un destekleriyle düzenlenen konserde, ünlü rap...






AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Orhan Çelik’ten Psikolog Merve Göktaş’a Ziyaret
2BAŞKAN CANPOLAT, VATANDAŞLARLA AŞURE BEREKETİNİ PAYLAŞTI
1DANACI VE KOLBÜKEN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
1Elitaş: Birand içimizden biriydi
0SANCAKTAR MAHALLESİNE HAYIRLI OLSUN
0SEYRANTEPE’DE KADINLAR BOŞ ZAMANLARINI KURSLARDA DEĞERLENDİRİYOR
0