Başkan Mehmet Kuş: Bu bayram hiç kimse mahzun kalmasın
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Bayramın, tüm İslam âlemine huzur getirmesini dileyen Başkan Kuş, bayramda hiç kimsenin mahzun kalmaması için duyarlılık çağrısında bulundu.
Başkan Kuş, mesajında şunları dile getirdi:
Özlemle beklediğimiz mübarek Ramazan ayını tamamlayıp, bayrama kavuşmanın buruk sevinci içerisindeyiz. Burukluğumuzun nedeni, Ramazan ayında coğrafyamızı kan gölüne çeviren, binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan kardeş ülkemiz İran’a karşı başlatılan İsrail – ABD’nin saldırganlığından başkası değildir. Hiçbir kutsala saygısı olmayan, vahşi zihniyetin bölgemizi ateş çemberine aldığı bu zamanda, Cenab-ı Allah’tan birlik ve beraberliğimizi daim etmesini, insanlık düşmanlarını perişan etmek için İslam âlemine güç kuvvet vermesini diliyorum. Bölgemizde yaşanan savaş ve katliamlara rağmen ülkemizin ve milletimizin selameti için gerekli tüm tedbirleri alan devletimizin gücünün ve onun başındaki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli liderliğinin daim olmasını temenni ediyorum.
Ülkemizin dört bir yanındaki tüm olumsuzluklara rağmen, milletimizin huzur ve refahı için isabetli kararlar alan ve başarıyla uygulayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Ramazan ayı boyunca binlerce ailemize ulaşarak sorunlarını çözmeye, Ramazan ayının bereketini paylaşmaya gayret ettik. Cumhurbaşkanımız’ın selamlarıyla kapılarını çaldığımız yetimlerimiz, hastalarımız, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımızın evlerine sadece ihtiyaçlarını ulaştırmadık. O evlere devletimizin şefkatini ve milletimizin kardeşliğini ulaştırarak, hanelere bereket, gönüllere huzur kavuşturduk.
Ramazan ayı öncesinden başlayarak günlük 3000 vatandaşımızın evine sıcak yemek ulaştırma faaliyetimizi titizlikle sürdürdük inşallah Ramazan ayından sonra da evinde yemek yapma imkânı olmayan vatandaşlarımıza bu hizmetimiz devam edecek. Yine temin ettiğimiz 25 bin adet kuru gıda kolisiyle binlerce ailemize ulaşarak, Ramazan ayı boyunca mutfak ihtiyaçlarının önemli bir kısmını karşılamış olduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla bu Ramazan ayında en üst seviyeye çıkardığımız sosyal desteklerimiz kapsamında 400 ailemize de kesimlik küçükbaş hayvanı, kesim masrafıyla birlikte teslim ederek et ihtiyaçlarını karşılamalarını sağladık. Ziyaret ettiğimiz yüzlerce ailemizin ev onarımı, ev eşyası taleplerini karşılayarak yuvalarına mutluluk taşıdık. Bizleri en çok sevindiren ise birçoğu şimdiye kadar hiç bayramlık alışverişi yapmamış olan yüzlerce yetim, öksüz, kimsesiz evladımıza bayramlık giysi temin edilmesi faaliyeti oldu. Bizlere emanet olan bu evlatlarımızı alışveriş merkezine götürerek, tüm ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayıp, bayram harçlıklarını da takdim ederek minik yüreklerini sevinçle doldurarak evlerine bıraktık.
Eyyübiye’de Ramazan ayının manevi iklimini toplumun tüm kesimlerine yaymak için gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerden biri de eğitim otaklarımızı iftar çadırına dönüştürmemiz oldu. Aynı sofrada, aynı duada diyerek kurduğumuz iki iftar çadırımızda binlerce kardeşimizi ağırlayarak gönüllere dokunduk.
Eyyübiyelilerin parasını Eyyübiyelilere harcama prensibiyle bir ay boyunca gece gündüz demeden sürdürdüğümüz iyilik, kardeşlik ve yardımlaşma faaliyetlerimizi Ramazan ayından sonra da sürdürmekte kararlı olduğumuzu, imkânımız olduğu sürece tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğimizi buradan tekrar beyan ediyorum.
Şehrimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine barış, huzur ve kardeşlik iklimini hâkim kılması temennisiyle mübarek Ramazan Bayramı’nızı tebrik ediyorum. Bu vesile ile imkânı olan tüm kardeşlerimin az çok demeden ihtiyaç sahibi kardeşlerine, özellikle Peygamber Efendimiz’in emaneti olan yetim evlatlarımıza destek olmalarının önemini hatırlatarak, bu bayram hiç kimse mahzun kalmasın diyor, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Kuş Duyurdu: Eyyübiye Gençlik Külliyesi İhaleye...
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Türkiye’nin en genç şehri Şanlıurfa’ya kazandıracakları...
Başkan Mehmet Doğan Salar’dan Bayram Mesajı
Ak Parti Haliliye İlçe Gençlik Kolları Mehmet Doğan Salar’dan Bayram Mesajı
ŞANLIURFA’DA BAYRAM BOYUNCA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ
ŞANLIURFA’DA BAYRAM BOYUNCA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan...
ŞANLIURFA Haberleri
TümüCevheri’den “Tarımsal Sulamada Havuz Sistemi” İddialarına...
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Cevheri,...
Şanlıurfa’da Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerine Yeni...
DR. HALİL FEDAİ’DEN KALP SAĞLIĞI İÇİN KRİTİK UYARI: “ANİ...
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil...
Başkan Kuş Duyurdu: Eyyübiye Gençlik Külliyesi İhaleye...
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Türkiye’nin en genç şehri Şanlıurfa’ya kazandıracakları...
Harran Üniversitesi’nde Keyfi Yönetime Son Verilsin!
Harran Üniversitesi’nde Keyfi Yönetime Son Verilsin!
ŞANLIURFA’DA 58 MEYDANI YENİ YÜZÜNE KAVUŞUYOR
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentin binlerce yıllık tarihi ve kültürel mirasını koruyarak...
Şanlıurfa’da Kronik Yara Tedavisinde Uzman Ekiplerden...
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, kronik yara hastalarının tanı, tedavi ve takip süreçlerinin daha...
Başkan Mehmet Kuş'un 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yayımladığı mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı....
BÜYÜKŞEHİR’DEN HALFETİ’DE TURİZM SEZONU ÖNCESİ KÖPRÜLERE...
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, “Saklı Cennet” Halfeti’de turizm sezonu öncesi hazırlıklarını...
Hilvan’da Gönül Köprüleri Güçleniyor
AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Selahaddin Eyyüb Toprak’ın eşi Hacire Toprak, teşkilat...
HALİLİYE’DE SOKAKLAR BİR BİR YENİLENİYOR
Haliliye Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale...
KARAN AİLESİNİN ACI GÜNÜ
Şanlıurfa'nın tanınan ailelerinden Karan ailesinin acı günü.




AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Orhan Çelik’ten Psikolog Merve Göktaş’a Ziyaret
2BAŞKAN CANPOLAT, VATANDAŞLARLA AŞURE BEREKETİNİ PAYLAŞTI
1DANACI VE KOLBÜKEN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
1Elitaş: Birand içimizden biriydi
0SANCAKTAR MAHALLESİNE HAYIRLI OLSUN
0SEYRANTEPE’DE KADINLAR BOŞ ZAMANLARINI KURSLARDA DEĞERLENDİRİYOR
0