BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa ŞANLIURFA BAŞKAN MEHMET KUŞ: 15 TEMMUZ, ÖRNEK GÖSTERİLECEK BİR KAHR...
Ahmet

BAŞKAN MEHMET KUŞ: 15 TEMMUZ, ÖRNEK GÖSTERİLECEK BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle yayınladığı mesajında, “15 Temmuz, imparatorluk günlerimizden bu yana milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere karşı cereyan eden en büyük halk hareketidir” dedi.

· 4 dk okuma · 130 okunma
BAŞKAN MEHMET KUŞ: 15 TEMMUZ, ÖRNEK GÖSTERİLECEK BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR

Başkan Mehmet Kuş, Türkiye’de siyasi otoritelerin askeri müdahaleler karşısında eli kolu bağlı kalmasının imparatorluk günlerinden 15 Temmuz 2016’ya kadar alışılmış bir durum olduğunu, ancak güçlü liderlik vasıfları taşıyan Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Türkiye’de bu durumun değiştiğini söyledi. Başkan Mehmet Kuş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle yayınladığı mesajında şunları dile getirdi:

Osmanlı İmparatorluğu’nda padişah deviren, Cumhuriyet dönemine başbakan ve bakan idam eden, Türk yönetim sistemini tehdit eden müdahale geleneğine karşı eli kolu bağlı bir anlayış, 15 Temmuz 2016 tarihinde artık ortadan kalkmıştır. Siyaset kültürümüzün en önemli unsuru olan demokrasinin gelişmesinin önündeki büyük engellerden biri olan darbe geleneği, devlet-millet birlikteliğiyle tarihin karanlık sayfalarına gömülmüştür.

Devletimizin bekasını, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan 15 Temmuz hain darbe girişimi, Türk halkının kendi iradesini ve demokrasiyi korumak adına gösterdiği destansı mücadele ile engellenmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla tüm yurtta sokağa dökülen Türk Milleti’nin ortaya koyduğu cesaret ve kararlılıkla elde edilen bu zafer, tarih boyunca çağ açıp çağ kapatan aziz milletimizin tüm dünya milletlerine örnek olarak gösterilecek bir kahramanlık destanıdır.

Cennet vatanımızı işgal etmek, birlik beraberliğimizi bozarak ülkemizi sömürge haline getirmek isteyen şer odaklarının kırk yıl emek verdiği Fethullahçı Terör Örgütü eliyle uygulanan hain darbe girişimi, aziz milletimizin canlarını ortaya koymasıyla bir gecede darmadağın edilmiş, leş kargalarının tüm umutları tükenmiştir.

Siyasi irade başta olmak üzere, meydanlara dökülen milletimiz, emniyet teşkilatımız ve darbe girişiminin karşısında yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın onurlu mücadelesiyle tarihe geçen bu hadise, dünyada örneği olmayan bir milli bilincin tezahürüdür.  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak adlandırdığımız bu önemli gün, içten veya dıştan gelebilecek her türlü tehdide karşı milletimizin ruh halinin ne olacağını ortaya koyan, mücadele ruhunu, zulme ve ihanete karşı direnişi toplum hafızasında canlı tutmanın adıdır. Tarih boyunca hürriyet ve bağımsızlığının sembolü olan bayrağı, kutsal vatan toprağı ve inandığı değerler uğruna seve seve ölüme koşan aziz milletimiz, 15 Temmuz 2016 gecesi yine bu bilinçle ölümün üstüne yürümüş ve yüzlerce korkusuz kahramanımız ölümsüzlükle tanışma şerefine nail olmuştur.

Bu önemli gün vesilesiyle; milletimizin birlik ve beraberliği, bayrağımız, kutsal vatan toprağımız ve yarınlarımız için canlarını feda eden tüm 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı, huzur dolu bir ömür dileyerek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nüzü tebrik ediyorum.



ŞANLIURFA Haberleri

Tümü

AK Parti Eyyübiye’de Haziran Ayı Danışma Meclisi...

AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığı, Haziran Ayı İlçe Danışma Meclisi toplantısını teşkilat...

1 gün önce

BÜYÜKŞEHİR, 3 İLÇEYİ BETON YOLLA BİRBİRİNE BAĞLIYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın öncülüğünde, Hilvan, Siverek ve...

6 gün önce

HALİLİYE’DE YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZUNDA ÇALIŞMALAR HIZLA...

Haliliye Belediyesi tarafından Dağeteği Mahallesi’nde yapımı devam eden yarı olimpik yüzme...

6 gün önce

Başkan Kuş'tan İki Mahalleye Daha Doğalgaz Müjdesi

Osmanlı ve Eyyüpkent Mahalleleri'nde devam eden yol çalışmalarını inceleyen Eyyübiye Belediye...

9 gün önce

KARETE DAN SINAVLARI ŞANLIURFA’DA EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI

Şanlıurfa’da düzenlenen Karate Dan Sınavları, iki gün süren yoğun programın ardından tamamlandı....

9 gün önce

HALİLİYE’DE KADINLAR İÇİN EĞİTİM VE ÜRETİM SEFERBERLİĞİ

Haliliye Belediyesi, kadınların sosyal yaşamda daha aktif rol alması ve ekonomik açıdan...

13 gün önce

KARAKÖPRÜ’DE SIFIR ATIK MARKETLER RESMEN HİZMETE AÇILDI

Karaköprü Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen Sıfır Atık...

13 gün önce

ŞESOB Başkanı İsmail Karacabey’den Ankara Temasları

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ŞESOB) Başkanı İsmail Karacabey, esnaf ve...

13 gün önce

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN HAŞERELERE KARŞI...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte sivrisinek ve diğer...

13 gün önce

KARAKÖPRÜ’YE İKİ YENİ YAŞAM ALANI KAZANDIRILIYOR

Karaköprü Belediyesi, ilçenin yeşil alan kapasitesini artırmak ve vatandaşlara daha konforlu...

16 gün önce

HALİLİYE BELEDİYESİ TAM KADRO SAHADA

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları doğrultusunda Temizlik İşleri Müdürlüğü ile...

19 gün önce

BAŞKAN HACİ İNAN’DAN SİVEREK BELEDİYESPOR’A ANLAMLI...

Siverek Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haci İnan play off final karşılaşması öncesi...

24 gün önce