BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SAĞLIK Şanlıurfa’da Aşılanma Oranı Yüzde 40’ı Aştı
admin

Şanlıurfa’da Aşılanma Oranı Yüzde 40’ı Aştı

KOVİD-19 pandemisine yanıt vermek amacıyla dünya çapında başlatılan aşı çalışmalarında yerini alan Türkiye’de en az bir doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus ortalaması yüzde 66,54’e ulaşırken, Şanlıurfa Valiliğince alınan tedbirler ve düzenlenen kampanyalar sonucu geçen hafta yüzde 33 olan aşılanma yüzdesi 40,6’ya ulaştı.

· 3 dk okuma · 81 okunma
Şanlıurfa’da Aşılanma Oranı Yüzde 40’ı Aştı

Şanlıurfa Valiliğince gençleri aşı olmaya teşvik etmeye yönelik düzenlenen hediye kampanyasının ikinci hafta hediye çekilişi de yapıldı.

Valilik konferans salonunda, noter huzurunda yapılan hediye çekilişine; Vali Abdullah Erin, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ile basın mensupları katıldı.

Şanlıurfa’da aşılama oranı yüzde 50’nin üzerine çıkana kadar hediye kampanyası düzenlemeye devam edeceklerini belirten Vali Abdullah Erin, bu hafta hediye kazanan talihli gençleri hem kendi sağlıklarını hem de toplum sağlığını korumaya yönelik duyarlılıklarından dolayı tebrik etti.

Şanlıurfa’da aşıya karşı bir direnç olduğunu ve bu direncin son 15 günde kırıldığını kaydeden Vali Erin, “Gerçekleştirilen çalışmalar ve teşvik edici kampanyalarla aşı oranımızın artığını görüyoruz. Günlük 18-19 bin aşılama yaptığımız günler de oldu.” diyerek vaka artışı konusunda Şanlıurfalıları uyardı.

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de ve Şanlıurfa’da da vaka artışının yaşandığına dikkat çeken Vali Erin, vaka sayısı paralelinde hastaneye başvuru, yoğun bakım ve can kaybı sayısında artış olduğunu ifade ederek, “Vaka sayılarının düşük seyrettiği dönemde sıfırladığımız can kayıplarının, vaka sayısının artmasıyla yeniden başladığını görüyoruz. Hastaneye yatan ve yoğun bakımda olan hastaların büyük bölümünün aşı olmadığını veya aşı prosedürünü tamamlamadığını görüyoruz. Dolaysıyla yoğun bakımdaki hasta sayısının azaltılması, ölümlerin önüne geçilmesi ve genel olarak sağlık sistemi üzerindeki yükün azaltılmasının olmazsa olmazı aşılamanın bir an önce tamamlanması ve toplumsal bağışıklığın sağlanması koşuluna bağlıdır. Bu vesile ile sahada gerek sağlık birimlerimiz, gerekse gezici ekiplerimizce aşılamanın devam ettiği bilgisini paylaşmak istiyoruz.” dedi.

Aşı tedarikinde son bir iki gün sıkıntı olduğunu ancak bu durumun da aşıldığını belirten Vali Erin, Şanlıurfa’da randevusuz aşı uygulamasının devam ettiğini duyurarak, aşı çalışmalarına destek veren sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Şanlıurfa’da aşılama oranı yüzde 50’nin üzerine çıkana kadar devam edecek hediye kampanyası çekilişleri, her hafta perşembe günleri noter huzurunda yapılacak. 18-25 yaş arası aşı olan gençlere 5 bisiklet ve 5 tablet bilgisayar, üniversitede eğitim gören 2 gence okul dönemini kapsayacak şekilde aylık 500 TL burs ile her ay 15 gence bir günlük turistik Halfeti gezisi ve tekne turu hediye edilecek.

 

Şanlıurfa Valiliğince 5 Ağustos 2021 Tarihinde Valilik Konferans Salonunda

Noter Huzurunda Yapılan Kura Sonuç Listesi



SAĞLIK Haberleri

Tümü

Yenidoğan Hemşireliği Alanında Önemli Sempozyum...

20–21 Mayıs 2026 tarihlerinde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ev sahipliğinde...

5 gün önce

Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Personeline İlk...

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından, Haliliye Ağız ve Diş...

6 gün önce

Şanlıurfa'da ilk “Akılcı İlaç Polikliniği” hizmete açıldı

Eczacı İsmail Arslan tarafından yürütülen poliklinikte, vatandaşlara kullandıkları ilaçlarla...

17 gün önce

5 MAYIS DÜNYA EL HİJYENİ GÜNÜ’NDE UZMANLARDAN ÖNEMLİ UYARI

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr....

22 gün önce

Ebelerimizin Günü Kutlu Olsun

Sağlık sistemimizin en önemli yapı taşlarından biri olan, hayatın en mucizevi anına eşlik eden...

23 gün önce

Şanlıurfa’da Turiste Acil Müdahale:

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, turistik ziyaret amacıyla kente gelen...

27 gün önce

Mobil Sağlık Hizmetleriyle Kapsamlı ve Yerinde Sağlık...

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen mobil sağlık hizmetleri kapsamında Karaköprü...

1 ay önce

Yenidoğanlarda Göz Dibi Taraması Görme Kaybını Önleyebilir

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hilal Taşdan, yenidoğan...

1 ay önce

GLOKOMA KARŞI ERKEN TEŞHİŞ UYARISI

Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm...

2 ay önce

HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE RAMAZAN BULUŞMASI

Harran Üniversitesi Hastanesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programında...

2 ay önce

Şanlıurfa’da Ambulansta doğum heyecanı yaşandı.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde görev yapan Ceylanpınar 5 Nolu ASHİ ekibi, gelen doğum...

3 ay önce

Şanlıurfa’da Uzmandan Göz Eti Uyarısı

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hilal Taşdan, toplumda...

3 ay önce