Bochum ve çevresindeki yetkililer tarafından ele alınan Opel Bochum fabrikasının, 2016 yılında kapanmaması için mücadelenin devam edeceğini dile getiren Dr. Scholz, Bizim öncelikle mücadelemiz Bochumda uzun vadeli otomobil üretilmesinin kalıcı hale getirilmesi. Fakat ileride kullanılma ihtimali olmayan Opel fabrikası alanını nasıl faydalı hale getirebileceğimiz konusunda fikir alış verişinde bulunduk. dedi.
Dr. Scholzun davetine kaymakam, Ruhr bölgesi şehirlerinden ekonomi uzmanları, Bölge Valisi Dr. Gerd Bollemann ve İHK Ruhr Bölgesi Genel Müdürü Helmut Diegel gibi çok sayıda uzman katıldı. 2016 yılı sonrasını değerlendiren uzmanlar fikir alışverişinde bulundu. Katılımcılar, Opel fabrikasının kapanma ihtimalini de gözden geçirirken, Vali Dr. Bolleman, Opel konusunda birlikte mücadele edeceklerini söyledi.
İHKdan Diegel ise General Motorsun bölgede yaşayan insanların sosyal durumunu dikkate alarak çalışanların sağlık ve huzuru konusunda sorumlu olduğunu dile getirdi. Opel Bochumun kullandığı alanın tamamının Bochum belediyesine ait olduğuna dikkat çeken Diegel, ancak bu şekilde yeni işyerlerini bölgeye kazandırabileceklerine işaret etti. Katılımcılar, fabrikanın kapanması durumunda belediyenin bu arsayı başka bir şekilde değerlendireceği konusunda GMye baskı yapılması için fikir birliğine vardı
Opel Bochum fabrikasının kapatılmasının sadece Bochumu değil bütün Ruhr bölgesinin ekonomik durumunu etkileyeceğini söyleyen yetkililer, fabrikada halen Bochumdan 1940, Dortmunddan 620, Herneden 430, Castrop-Rauxelden 300, Gelsenkirchenden 250, Wittenden 160, diğer illerden ise 120 çalışanın bulunduğunu dile getirdi.