BAŞKAN KUŞ: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN EN ÖNEMLİ ETKENİ İNSAN
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayelerinde, Türkiye Belediye Başkanları Birliği’nin (TBBB) organize ettiği, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteklediği “İklim Değişikliği Bilgilendirme, Bilinçlendirme ve Eylem Planı Hazırlama Semineri” Eyyübiye Belediyesi ev sahipliğinde Şanlıurfa’da gerçekleştirildi.

Bir otelin konferans salonunda düzenlenen seminere, TBBB Yönetim Kurulu Üyesi ve proje koordinatörü İbrahim Demir, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, TBBB Yönetim Kurulu Üyesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Nihat Çiftçi ile kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
İklim değişikliği gibi bir konuda düzenlenen seminere Eyyübiye Belediyesi olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, küresel çapta meydana gelen sıtma, koronavirüs gibi salgınların dünyanın sonunu getireceği gibi endişelerin olduğun anımsatarak, bilim adamları sayesinde bu sıkıntıların atlatıldığına dikkat çekti.
Küresel ısınmanın sonucu olan iklim değişikliği konusunda en önemli etkenin insan olduğunu ve bu sorunun üstesinden de yine bilim adamlarının ortaya koyduğu yöntemlerin uygulanmasıyla gelinebileceğine dikkat çeken Başkan Kuş, dünyanın her tarafında etkili olan bu sorunun ortadan kaldırılmasına katkı sunan herkese teşekkür etti.
İklim değişikliğiyle ilgili yapılan toplantıyı çok önemli bulduğunu belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de iklim değişikliğinin etkilerini büyükşehir belediyesi olarak çok yakından gördüklerini ifade etti. İklim değişikliğinin en büyük etkisini, kuyu sularının azalmasıyla hissettiklerini kaydeden Beyazgül, hazırlanacak eylem planına her türlü desteği vereceklerini ve uygulama noktasında çok hassas olacaklarını belirtti.
Seminerin açılış konuşmasını yapan TBBB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Demir, TBBB olarak iklim değişikliği eylem planı hazırlamak üzere İçişleri Bakanlığı’na proje sunduklarını ve bakanlığın projeyi kabul ederek maddi destek sağladığını belirtti. Demir, Türkiye’nin 81 vilayetinde eğitim çalışmaları verdiklerini ifade ederek, projenin önemi hakkında bilgiler verdi.
İklim değişikliğinin, yeryüzünde yaşayan tüm canlılara çok acımaz etkileri olduğunu dile getiren TBBB Yönetim Kurul Üyesi Nihat Çiftçi ise, kapitalist sistemlerin getirmiş olduğu çok kazanma hırsının şehirlerin, toprağın, tabiatın zarar görmesine neden olduğunu bunun da belediyeleri yakından ilgilendirdiğinin altını çizdi. Sera gazlarını en çok üreten yerlerin şehir merkezleri olduğuna değinen Çiftçi, hazırlanacak eylem planının ülkemiz ve tüm dünya için hayırlı olmasını diledi.
Seminer, katılımcılara küresel iklim değişikliğiyle ilgili etkenler ve mücadele yöntemlerinin konunun uzmanları tarafından yapılan sunumlarla devam etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
KARAKÖPRÜ’DE GENÇLER TELEFON TAMİRCİLİĞİNİ ÖĞRENİYOR
Karaköprü Belediyesi ev sahipliğinde, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel...
HALİLİYE BELEDİYESİ, SIFIR ATIK PROJELERİYLE ÇEVREFEST’TE...
Şanlıurfa’da Sıfır Atık Belgesini alan ilk Belediye olan Haliliye Belediyesi, Çevre, Şehircilik...
HALİLİYE’DE ULUSLARARASI SIFIR ATIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Haliliye Belediyesi’nin çevre bilincini artırmak ve geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak...
ILÇELER Haberleri
TümüBAŞKAN NİHAT ÇİFTÇİ’DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı...
Şanlıurfa’da Bir İlk: Robotik Kodlama Atölyesine Kaymakam...
Muhammed Serkan Şahin, Şanlıurfa’da ilk olma özelliği taşıyan ve Türkiye’nin en modern atölyeleri...
KARAKÖPRÜ’DE 2 BİN 750 ÖĞRENCİYE SEMİNER
Karaköprü Belediyesinin gençlere yönelik sosyal çalışmalarından biri olan “Zararlı Alışkanlıklar...
AKŞEMSETTİN İLKÖĞRETİM OKULU EYYÜBİYE BİRİNCİSİ OLDU.
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde düzenlenen okul koroları yarışmasında Akşemsettin İlköğretim...
Eyyübiye’de Kan Bağışı Seferberliği
AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyası, teşkilat...
BAŞKAN CANPOLAT’TAN YENİ SPOR YATIRIMI: AÇIK OKÇULUK TESİSİ
Haliliye Belediyesi, ilçeye kazandıracağı yeni spor yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor....
Eyyübiye’de iyilik hareketi hız kesmiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, Ramazan ayı boyunca başta...
OSMANAĞAOĞLU’NDAN KARAKÖPRÜ MERKEZ KÜTÜPHANESİ’NE ZİYARET
Yeniden Refah Partisi Mahalli İdareler Başkanı Bülent Osman Osmanağaoğlu, Karaköprü Belediyesi...
Eyyübiye’de Yetimin Yüzü Gülüyor
Şanlıurfa’nın en büyük ilçesi Eyyübiye’de, yetimler, öksüzler, hastalar ve kimsesiz yaşlıların...
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SİVEREK KIRSALINDA YOL KONFORUNU...
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Siverek kırsalında yürüttüğü çalışmalarla Tutumlu, Saraçlar ve...
Eyyübiye’de 400 Aileye Ramazan Sürprizi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ramazan ayında başta yetimler olmak üzere engelli, yaşlı...
HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN MANEVİYAT DOLU RAMAZAN AKŞAMI
Haliliye Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında yüzlerce vatandaş aynı sofrada buluşurken,...


Elitaş: Birand içimizden biriydi
0SANCAKTAR MAHALLESİNE HAYIRLI OLSUN
0SEYRANTEPE’DE KADINLAR BOŞ ZAMANLARINI KURSLARDA DEĞERLENDİRİYOR
0HALİLİYE BELEDİYESİNDEN 10 BİN KİŞİYE TİRİT İKRAMI
0GELECEĞİN GENÇ SPORCULARI BAŞKAN CANPOLAT’A TEŞEKKÜR ETTİ
0Başkan Kuş: Hüzün ve Kederleri Gömüyoruz
0