Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : SAĞLIK
Haberin Tarihi :   25 Kasım 2025 - 08:59

ŞANLIURFA’DA TIP BAŞARISI 15.8 KİLOLUK DEV TÜMÖR TEK OPERASYONLA ÇIKARILDI

Büyüt
Küçült
ŞANLIURFA’DA TIP BAŞARISI 15.8 KİLOLUK DEV TÜMÖR TEK OPERASYONLA
Haber Detay
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi yaptığı başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Mardin’de yaşayan 45 yaşındaki Gülsüme Önal tekerlekli sandalye ile girdiği hastaneden yürüyerek çıktı.



Şanlı Harran Üniversitesi Hastanesi yaptığı başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Mardin’de yaşayan 45 yaşındaki Gülsüme Önal tekerlekli sandalye ile girdiği hastaneden yürüyerek çıktı.

Mardin’de yaşayan 45 yaşındaki Gülsüme Önal, karın bölgesinde giderek büyüyen dev kitle nedeniyle yaşamını sürdürmekte zorlanınca Harran Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Tekerlekli sandalye ile hastaneye getirilen Önal’ın yapılan detaylı incelemelerinde, karın boşluğunu büyük ölçüde dolduran, hayati organlara ve ana damarlara ileri derecede yapışık 30x40 santimetre boyutlarında dev bir retroperitoneal tümör tespit edildi.

OPERASYON KARARI MULTİDİSİPLİNİLER KONSEYDE ALINDI
Cerrahi müdahaleden duyduğu korku nedeniyle 12 yıldır ameliyattan kaçtığı öğrenilen hasta, Harran Üniversitesi Hastanesi’nin multidisipliner kanser konseyinde değerlendirilerek operasyona alındı.

BAŞARILI MÜDAHALE HASTAYA YENİ BİR HAYAT VERDİ
Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Faik Tatlı liderliğindeki ekip, yüksek riskli operasyonu başarıyla tamamladı.

Başarılı operasyonun ardından açıklama yapan Prof. Dr. Tatlı, “Tümör, kalın bağırsağın bir bölümünü ve büyük damarların çevresini sarmış durumdaydı. Hayati yapılara zarar vermeden tüm kitleyi bütün hâlinde çıkardık. Tümörün ağırlığı 15,8 kilogram olarak ölçüldü. Hastamız, ameliyat öncesinde yürüyemez durumdaydı; operasyon sonrası kendi başına yürüyebilir hâle geldi ve sağlıklı şekilde taburcu edildi” dedi.

BİZİM İÇİN GURUR
Operasyonda görev alan Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Fırat Erkmen ise, “Bu tür vakalar bölge hastanelerinde nadiren yapılabiliyor. Hastamızın hayatına dokunabilmek bizim için büyük bir gurur.” ifadelerini kullandı.

SANKİ YENİDEN DOĞDUM
Başarılı operasyonun ardından büyük bir değişim yaşayan Gülsüme Önal ise duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Adeta yeniden doğmuş gibiyim. Yıllardır büyüyen kitle beni hayattan koparmıştı. Artık nefesim rahat, yürüyebiliyorum ve eski kıyafetlerim bile büyük geliyor. Bu ekip benim hayatımı geri verdi.”

BÖLGENİN REFERANS MERKEZİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ
Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, operasyonun bölgedeki sağlık hizmeti açısından önem taşıdığını vurgulayarak, “Hastanemizin ileri cerrahi kapasitesini ortaya koyan önemli bir başarıya daha imza attık. Tüm ekibimizi tebrik ediyorum. Bölge illerinden başvuran hastalar için referans bir merkez olmayı sürdür.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Mustafa koc
Kolay gelsin sayın Mehmet kus
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2024 - 2025