Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : ŞANLIURFA
Haberin Tarihi :   29 Ağustos 2024 - 10:51

Vali Şıldak Basını Bilgilendirdi

Büyüt
Küçült
Vali Şıldak Basını
Haber Detay
Vali Hasan Şıldak, Asayiş ve Güvenlik Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Verileri paylaşan Vali Şıldak, asayiş ile ilgili olaylarda sağduyu ve telefonla bildirim çağrılarını yineledi.

 
Vali Hasan Şıldak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ile birlikte kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Verileri paylaşan Vali Şıldak, tüm suç unsurlarına yönelik çalışmaları aktararak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

 “Suçluların Aramızda Dolaşmasına Müsaade Etmiyoruz”
Toplantıya hüküm giymiş kişilerin yakalanmasına yönelik il genelinde yapılan denetim çalışmalarını paylaşarak başlayan Vali Şıldak, “1 Ağustos 2024 nden bugüne kadar; kesinleşmiş hapis cezası ile aranmakta olup yakalanan kişi sayısı toplamda 227’dir. Bunlardan kasten öldürme suçundan 12, hırsızlık suçundan 50, uyuşturucu ticaretinden 20, silah kaçakçılığından 4, dolandırıcılık suçundan 20 ve diğer önemli suçlardan ise 121 kişi yer alıyor. Polisimiz ve Jandarmamız gerek rutin denetimlerini gerekse şok uygulamalarını sürdürüyor. Suçluların toplum içerisinde dolaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Yine bununla birlikte son dönemlerde kasten öldürme vakalarının arttığına yönelik bir algının ortaya çıktığını gözlemliyoruz. Verilere baktığımızda tam aksine bu oranın düştüğü ve güvenlik güçlerimizin suç öncesi suçu önleme çalışmalarının bu verilere büyük katkı sağladığını görüyoruz” dedi. 

“Toplumsal Sağduyuya İhtiyacımız Var”
Son günlerde yaşanan cinayet olaylarının ilimizde yoğunlaştığı algısı oluştuğuna değinerek bilgilendirmesine devam eden Vali Şıldak, “Bu yıl Temmuz ve Ağustos aylarında cinayet olaylarında bir yoğunlaşma olduğunu ancak yıllık ortalamada bu yılki suç oranının diğer yıllara nazaran daha düşük olduğunu ifade etmek istiyorum. Arazi anlaşmazlığı, geçmişe dayanan husumetler gibi sebeplerden yaşanan olaylar olduğunu görmekteyiz. Bütün önleyici görevimizi en üst seviyeye çıkararak bu hadiseleri daha da azaltmak istiyoruz. Yılbaşından bu yana 2 bin 161 silahlı ya da silahsız kavga meydana gelmiş, bunlarda 2 bin 889 vatandaşımız yaralanmış, 47 vatandaşımızı da maalesef kaybetmişiz. Temmuz ayı başından itibaren meydana gelen 545 olayda 735 kişi yaralanmış, bu olaylar 13 vatandaşımızın da hayatını kaybetmesine sebep olmuştur. 
Suçun önlenmesi için toplumsal sağduyuya ihtiyacımız var. Ancak suçların önlenmesi de bir nebze toplumsal sağduyu ile aşılır. Onun için bir anlık öfke ve benzeri davranışları bir yana bırakıp anlaşmazlıklar karşısında çözüm mercii olarak yargıya başvurulmalıdır. Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum. Lütfen anlaşmazlıklarınızı kendi aranızda değil, yargı önünde çözüme kavuşturmak için hareket ediniz” diye konuştu. 
Boğulma Vakaları
Geçtiğimiz haftalarda duyurulan Genel Emir doğrultusunda suya girişlerin yasaklandığını ve bu yönde sıkı bir denetim mekanizmasının kurulduğunu ifade eden Vali Şıldak, “Bu konuda özellikle gençlerimizin suya girmeleri hususunda onlara cesaret verici bir yaklaşımla değil uyarıcı bir tutumla yaklaşmalıyız. Önceki günlerde Çatak’ta bir vatandaşımız yaşamını yitirdi. Olayın hemen ardından aynı yere yarım saat geçmeden insanların yüzmeye gittiğini gözlemliyoruz. Bu görüntüler bizleri çok üzüyor, Zira; yılbaşından bu yana 37 vatandaşımızı boğulma vakalarında kaybettik” şeklinde konuştu. 

“Uyuşturucu İle Yoğun Mücadele Sürüyor”
Vali Şıldak, toplum huzurunu bozan olayların başında uyuşturucu konusunun geldiğini ve yoğun mücadelenin sürdüğünü söyledi. Uyuşturucu kullanımı ve satışı ile ilgili vakalarda 112’ye bildirilmesi gerektiğini ve bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade eden Vali Şıldak, “Uyuşturucu ve kavga gibi her türlü asayiş olaylarında vatandaşlarımız bildirimde bulunsun. Bundan çekinmesinler. Yine trafiği tehlikeye düşüren hususlar gibi konular da buna dahildir. Son olarak Genel Emir doğrultusunda havai fişek atılmasını yasakladık. Tüm hususlara vatandaşlarımızın riayet etmesini diliyoruz. İlimizin huzurun ve güvenin adresi olarak anılması bizlerin elinde. Vatandaşlarımızda da bu bilincin tam olarak benimsenmesini istiyorum” dedi. 
Toplantı, gazetecilerin sorularının alınması ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ile İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici’nin değerlendirmeleri ile tamamlandı.


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tuncay
Tuncay
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024