Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : ŞANLIURFA
Haberin Tarihi :   28 Eylül 2024 - 13:45

Vali Şıldak, Asayiş ve Güvenlik İstatistiklerini Açıkladı

Büyüt
Küçült
Vali Şıldak, Asayiş ve Güvenlik İstatistiklerini
Haber Detay
Vali Hasan Şıldak, her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği Asayiş Ve Güvenlik Basın Bilgilendirme Toplantısı’nın Eylül ayı buluşmasında verileri paylaştı.

Vali Şıldak artan operasyonlar, sıkı denetim ve şok uygulamalarla Şanlı’da suça ve suçlulara taviz vermemeye devam ettiklerini söyledi. 
Şanlı Valisi Hasan Şıldak, Asayiş ve Güvenlik Basın Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Valilik Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda Vali Şıldak, son bir yılın suç oranları, gözaltı ve tutuklama verilerini önceki bir yıl ile kıyaslayarak Şanlı’nın huzur ve güveni için güvenlik güçlerinin özverili bir çalışma gerçekleştirdiğini ifade etti. 
  Uyuşturucu Madde Yakalama ve Tutuklama Oranlarında Büyük Artış
Son bir yılın verilerini önceki bir yılın verileri ile kıyaslayan Vali Şıldak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi uyuşturucu ile mücadeleyi bir vatan görevi olarak görmeye devam ediyor ve başta gençlerimizi zehirlemek isteyen tacirlere göz açtırmıyoruz. Bu konuda ilimiz genelinde seferberlik mantığı ile hareket ediyor ve son derece hassasiyet gösteriyoruz. Verilere baktığımız zaman Skunk Maddesinde yüzde 103, Metamfetaminde Yüzde 210, Bonzaide yüzde 424, Kokainde Yüzde 598, Uyuşturucu hap sayısında yüzde 206, oranlarında yakalama artışı olduğu ortaya çıkıyor. Bu artan oranlar Polis ve Jandarmamızın sahadaki üstünlüğünü ve konuya hassasiyetini gösteriyor. Yine tutuklanan torbacı, gözaltı ve tutuklama sayılarında yüzde 22’lere varan artış da bu alandaki suçlulara yönelik mücadelenin göstergesi niteliğindedir” diye konuştu.
 
Hırsızlık Olayları Son Bir Yılda Düşüş Gösterdi
Güvenlik güçlerinin sahada devam eden uygulama, denetim ve 112’ye yönelik bildirimlere anında müdahale edilmesinin de suç ve suçlularla mücadelede başarı getirdiğinin altını çizen Vali Şıldak, “Hırsızlık vakalarında yine aynı dönemler bazında karşılaştırma yaptığımız zaman evden hırsızlık olaylarında yüzde 22 oranlarında düşüş görüyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da her türlü suç bildirimleri ile daha da kesin sonuç alınacağına inanıyoruz. Vatandaşlarımızın her türlü suç konusunda mutlak suretle 112’ye bildirimde bulunmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu. 
  Dolandırıcılara Yönelik Operasyonlar Arttı
Dolandırıcılık suçlarına yönelik operasyon sayılarının arttığını da sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “Şehrimiz güvenli ve huzurlu bir şehir olmayı hak ediyor. Bunun için her türlü suç ve suç unsuru ile mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu konuda ilimizin her noktasında kararlılığımız devam edecek. Güvenlik güçlerimizin artan operasyonları sonucu aynı dönemlere gelen veri kıyaslamamızda dolandırıcılık suçundan yüzde 43 tutuklama artışı gözlemliyoruz” dedi. 
  Tüm Suç ve Suç Unsurlarına Şanlı’da Yer Yok
Tüm suç unsuru konularında verileri tek tek sıralayan Vali Şıldak, silah bazında Kaleşnikof tüfekte yüzde 85, tüfekte yüzde 5, tabancada yüzde 36 ve fişekte ise yüzde 55 artış oranlarına varan sayıda yakalama olduğunu belirtti. 
Terörle mücadelede operasyon sayısının yine aynı dönemlerde yüzde 31 oranında arttığını ifade eden Vali Şıldak, yakalanan terör örgütü mensubu sayısında yüzde 94, gözaltı sayısında yüzde 94 ve tutuklanan kişi sayısında yüzde 31 oranlarında artış olduğunu açıkladı. 
Vali Şıldak, aranan kişilerin yakalanması alanında ise kesinleşmiş hapis cezası olan yakalanan kişi sayısında yüzde 40, arama kararıyla yakalanan kişi sayısı bakamından yüzde 95 oranında artış olduğunu duyurdu. 
  Trafikte Denetim ve Uygulamalar Arttı
Trafikte kaza sayısını en asgari düzeye indirgemekte kararlı olduklarını belirten Vali Şıldak, kazalar kaynaklı ölüm ve yaralamaların önüne geçebilmek amacıyla denetimlerin sıklaştırıldığını söyledi. Aşırı hız, emniyet kemeri kullanmama, dikkatsiz araç kullanımı, kontrolsüz geçiş ve benzeri birçok nedenin kazalara davetiye çıkardığını dile getiren Vali Şıldak, “Denetim ve uygulamalarımızı daha da arttırdık. Güvenlik güçlerimiz il merkezi, ilçeler ve kırsalda da aynı şekilde sıkı denetimler gerçekleştiriyor. Burada en büyük etken olarak sürücü ve yolcularımızın şahsi hatalarından kaynaklı kazalar ön plan çıkıyor. Bunun için de vatandaşlarımıza seslenerek trafikteki araç kullanımına mutlak suretle dikkat edilmesini ve trafik kurallarına uyulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 
  Vali Şıldak Vatandaşlara Seslendi
Verilerin kamuoyuna açıklanmasının ardından Vali Şıldak gazetecilerin sorularını yanıtlayarak vatandaşlara seslendi. Vali Şıldak, “Şanlı’mızın her zaman huzur ve güvenin adresi olarak anılması için büyük bir gayret içerisindeyiz. Bu konuda vatandaşlarımızın da desteğini istiyoruz. Gerek trafikte sağduyulu yaklaşılması gerekse herhangi bir suçla karşılaştıkları zaman hemen 112’ye başvuruda bulunması çok önemli” dedi. 
Basın toplantısına Vali Hasan Şıldak ile birlikte İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran katıldı.
 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tuncay
Tuncay
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024