Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : ŞANLIURFA
Haberin Tarihi :   20 Ağustos 2024 - 13:21

BÜYÜKŞEHİR ULAŞIMDA GÜVENLİK VE AKICILIK İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYOR

Büyüt
Küçült
BÜYÜKŞEHİR ULAŞIMDA GÜVENLİK VE AKICILIK İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR
Haber Detay
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, kentteki trafik akışını daha güvenli ve düzenli hale getirmeyi amaçlıyor. Bu çerçevede, hem araç sürücülerinin hem de yayaların güvenliğini sağlamak ve olası kazaların önüne geçmek adına önemli adımlar atılıyor.

Şanlı Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ulaşım Dairesi Başkanlığı Akıllı Ulaşım Şube Müdürlüğü ekipleri, Trafik Kontrol Merkezi’nde bulunan 82 adet yüksek çözünürlüklü trafik izleme kamerası ile şehrin ana arterlerindeki kavşakları 7/24 anlık olarak izliyor.

 

Trafik İzleme Ve Anlık Müdahale

 

Toplamda 125 adet kavşak, Trafik Kontrol Merkezi’nden uzaktan kontrol edilerek trafiğin yoğun olduğu noktalarda hızlıca düzenlemeler yapılıyor. Bu sayede kentteki trafik akışı sürekli izlenerek, trafik yoğunluğunun minimize edilmesi ve olası sorunlara anında çözüm üretilmesi sağlanıyor.

 

Sinyalizasyon Sistemlerinde Geniş Kapsamlı Çalışmalar

 

Trafik ve yaya sirkülasyonunun yoğun olduğu bölgelerde sinyalizasyon sistemlerinde iyileştirme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Şanlı merkez ve 13 ilçede yapılan bu çalışmalarla, 138 farklı kavşakta sinyalizasyon sistemlerinin ihtiyaçlarına göre bakım ve onarım çalışmaları düzenli olarak yürütülüyor.

 

Kavşak Düzenlemelerinde Son Durum

 

Son 5 ayda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, Şanlı genelinde toplam 8 kavşakta önemli düzenlemeler yapıldı. Bu kavşaklardan 7’sinde sinyalizasyon sistemlerinin yapım ve revizyon işlemleri başarıyla tamamlandı.

1. Maşuk Kavşağı

2. Yeşiloğlu Kavşağı

3. Uçaksavar Kavşağı

4. Yeni Vilayet Kavşağı

5. Eyyübiye Spot Kavşağı

6. Balıklıgöl Kavşağı

7. Fidancılar Kavşağı

Yapılan bu düzenlemeler sayesinde, kavşaklarda oluşabilecek trafik sıkışıklıklarının önüne geçilmesi ve araçların trafikte bekleme sürelerinin azaltılması amaçlanıyor. Bu kavşaklar, anlık izleme ve müdahale sistemleriyle desteklenerek, yoğun trafik durumlarında hızla çözüm üretilebiliyor.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tuncay
Tuncay
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024