Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : SAĞLIK
Haberin Tarihi :   10 Ekim 2023 - 07:44

Tarihin sıfır noktasından sağlığın doruklarına

Büyüt
Küçült
Tarihin sıfır noktasından sağlığın
Haber Detay
Ekim ayının ilk hafta sonu kutlanan “Dünya Yürüyüş Günü”, fiziksel olarak aktif olmanın önemine vurgu yapmakta ve fiziksel hareketsizliğin küresel krizine karşı basit ve eğlenceli bir kutlama yöntemi sağlamaktadır

Uluslararası Herkes İçin Spor Federasyonu (TAFISA) tarafından 1991 yılında 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü olarak ilan edilmiştir.

Bu kapsamda, yürüyüşle sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla Kamu kurumlarının katılımıyla Sağlık çalışanları n sıfır noktası Göbeklitepe de yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte “Her gün 10 bin adım” yazılı pankart ile günün önemine dikkat çekildi.

Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri ile gündelik hayatımızın içine fiziksel aktiviteyi entegre etmeyi teşvik etmek amaçlanmaktadır.

Şanlı İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz;

Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi obezite, kalp ve damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet ve kemik erimesi gibi kronik sorunların görülme sıklığını artırmıştır. Fiziksel aktivite, her yaşta sağlığa yararlıdır. Çocuklarla gençlerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesinde, kötü alışkanlıklardan kurtulmada, sosyalleşmede, çeşitli kronik hastalıklardan korunmada ve bunların tedavisinde, yaşlıların aktif bir yaşam sürmesinde farklar oluşturabilir.

Solmaz” Şanlı İl sağlık Müdürlüğü olarak Dünya Yürüyüş günü kapsamında Şanlı İlimizde bulunan n sıfır noktası Göbeklitepe ye yürümüş bulunmaktayız. Bizim bu yürüyüşte ki amacımız gelecek nesillere sağlıklı bir yaşamın ilk adımlarını atmak adına farkındalık oluşturmaktır. Tüm vatandaşlarımıza n sıfır noktasından sağlığın doruklarına diyorum” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024