Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : SAĞLIK
Haberin Tarihi :   06 Ağustos 2021 - 14:07

Şanlıurfa’da Aşılanma Oranı Yüzde 40’ı Aştı

Büyüt
Küçült
Şanlıurfa’da Aşılanma Oranı Yüzde 40’ı
Haber Detay
KOVİD-19 pandemisine yanıt vermek amacıyla dünya çapında başlatılan aşı çalışmalarında yerini alan Türkiye’de en az bir doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus ortalaması yüzde 66,54’e ulaşırken, Şanlıurfa Valiliğince alınan tedbirler ve düzenlenen kampanyalar sonucu geçen hafta yüzde 33 olan aşılanma yüzdesi 40,6’ya ulaştı.

Şanlı Valiliğince gençleri aşı olmaya teşvik etmeye yönelik düzenlenen hediye kampanyasının ikinci hafta hediye çekilişi de yapıldı.

Valilik konferans salonunda, noter huzurunda yapılan hediye çekilişine; Vali Abdullah Erin, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ile basın mensupları katıldı.

Şanlı’da aşılama oranı yüzde 50’nin üzerine çıkana kadar hediye kampanyası düzenlemeye devam edeceklerini belirten Vali Abdullah Erin, bu hafta hediye kazanan talihli gençleri hem kendi sağlıklarını hem de toplum sağlığını korumaya yönelik duyarlılıklarından dolayı tebrik etti.

Şanlı’da aşıya karşı bir direnç olduğunu ve bu direncin son 15 günde kırıldığını kaydeden Vali Erin, “Gerçekleştirilen çalışmalar ve teşvik edici kampanyalarla aşı oranımızın artığını görüyoruz. Günlük 18-19 bin aşılama yaptığımız günler de oldu.” diyerek vaka artışı konusunda Şanlılıları uyardı.

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de ve Şanlı’da da vaka artışının yaşandığına dikkat çeken Vali Erin, vaka sayısı paralelinde hastaneye başvuru, yoğun bakım ve can kaybı sayısında artış olduğunu ifade ederek, “Vaka sayılarının düşük seyrettiği dönemde sıfırladığımız can kayıplarının, vaka sayısının artmasıyla yeniden başladığını görüyoruz. Hastaneye yatan ve yoğun bakımda olan hastaların büyük bölümünün aşı olmadığını veya aşı prosedürünü tamamlamadığını görüyoruz. Dolaysıyla yoğun bakımdaki hasta sayısının azaltılması, ölümlerin önüne geçilmesi ve genel olarak sağlık sistemi üzerindeki yükün azaltılmasının olmazsa olmazı aşılamanın bir an önce tamamlanması ve toplumsal bağışıklığın sağlanması koşuluna bağlıdır. Bu vesile ile sahada gerek sağlık birimlerimiz, gerekse gezici ekiplerimizce aşılamanın devam ettiği bilgisini paylaşmak istiyoruz.” dedi.

Aşı tedarikinde son bir iki gün sıkıntı olduğunu ancak bu durumun da aşıldığını belirten Vali Erin, Şanlı’da randevusuz aşı uygulamasının devam ettiğini duyurarak, aşı çalışmalarına destek veren sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Şanlı’da aşılama oranı yüzde 50’nin üzerine çıkana kadar devam edecek hediye kampanyası çekilişleri, her hafta perşembe günleri noter huzurunda yapılacak. 18-25 yaş arası aşı olan gençlere 5 bisiklet ve 5 tablet bilgisayar, üniversitede eğitim gören 2 gence okul dönemini kapsayacak şekilde aylık 500 TL burs ile her ay 15 gence bir günlük turistik Halfeti gezisi ve tekne turu hediye edilecek.

 

Şanlı Valiliğince 5 Ağustos 2021 Tarihinde Valilik Konferans Salonunda

Noter Huzurunda Yapılan Kura Sonuç Listesi



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024