Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : SAĞLIK
Haberin Tarihi :   03 Ocak 2022 - 16:11

Mevsim Geçişlerinde Dengeli ve Yeterli Beslenmenin Önemi.

Büyüt
Küçült
Mevsim Geçişlerinde Dengeli ve Yeterli Beslenmenin
Haber Detay
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Diyetisyen Eda MELİK, soğuk havaların başlamasıyla birlikte bağışıklık sisteminin zayıfladığını ve bu aylarda yeterli ve dengeli beslenmenin hastalıklara karşı koruyucu rol oynadığını söyledi.

Diyetisyen Eda Melik, Kış aylarında kapalı ortamlarda geçirilen vaktin artması ile birlikte fiziksel aktivitede azalma görülmektedir. Buna bağlı olarak bağışıklık sistemimizde azalma söz konusudur. Bağışıklık sisteminin zayıflaması mevsimsel hastalıkları ve Covid-19’un artmasına sebep olmaktadır. Diğer mevsimlerde olduğu gibi Kış mevsiminde de dört temel besin grubu gün içerisinde yeterli ve dengeli şekilde alınmalıdır. Dört temel besin grubu içerisinde süt, et ve kuru baklagiller, meyve, sebze tahıllar bulunmaktadır. Bağışıklık sistemimizin güçlenmesi Covid-19’dan korunmak için özellikle paketli ve hazır gıdalar yerine ev yemekleri tercih edilmelidir. Gün içerisinde alınacak kuruyemişler, turunçgiller, kuru yeşil yapraklı sebzeler vitamin ve mineral ihtiyacını karşılayacaktır. Diğer önemli bir nokta ise bağırsak florasının kalitesidir. Floramızın iyi olması için lifli içeriği yüksek besinler ve su tüketimi önemlidir. Lif içeriği yüksek olarak nitelendirdiğimiz meyve ve sebzeler kuru baklagiller ve tahıllar gün içinde tüketilmelidir dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024