Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : SAĞLIK
Haberin Tarihi :   10 Ekim 2023 - 03:58

HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ KARDİYOLOJİ ALANINDA DİJİTALLEŞİYOR

Büyüt
Küçült
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ KARDİYOLOJİ ALANINDA
Haber Detay
Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Dijitalleşme sürecini tamamlıyor. Doç. Dr. Mustafa BEĞENÇ Taşcanov, Kardiyolojide başlattıkları Ritim holter, Tansiyon holter ve Eforlu EKG (Koşubandı) çıktılarının dijital ortama aktarılması sürecine EKG’yi (kalp şeridini) de eklediklerini söyledi.

Harran Üniversitesi hastanesi kendini yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce Kardiyoloji bölümünde çıktı olarak verilen EKG sonuçları dijital ortama aktarılarak E-nabız sisteminde görüntülenmesi sağlanacak.

Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa BEĞENÇ TAŞCANOV, dijitalleşme süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. TAŞCANOV, “Bilindiği gibi normal EKG’ler; hastanelerde EKG cihazıyla hasta üzerine elektrotları bağlayıp çekilmekte ve EKG kâğıt çıktısı olarak hastalara verilmektedir. Hasta da muayene olacağı doktora göstererek klinik işlem sürecine devam etmektedir. EKG basit bir tetkik olmasına rağmen, göğüs ağrısı ve çarpıntı ile gelen hastalarda tanıyı koymada, tedaviye karar vermede ve takipte oldukça yol göstericidir. Sonrasında da hastaya çekilen EKG’lerini saklaması ve kontrole gelirken yanlarında getirmesi istenmektedir. Başlatılacak olan diğital ortama aktarım işlemi ile hastaların EKG’leri doğrudan hastanenin otomasyon sistemine aktarılmaktadır. Hastane otomasyon sistemi üzerinden, hasta tetkikleri kısmında doktorlar tarafından görülebilmektedir. Bu süreç aynı zamanda çekilen EKG’lerin E-nabız sisteminde görüntülenmesi imkanını da sunmaktadır” dedi.  

EKG’NİN DİJİTAL ORTAMA AKTARILMASININ NE GİBİ FAYDALARI VAR?
Dijital ortama EKG’nin aktarılması ile EKG çekimlerindeki sarf malzeme ihtiyacı ortadan kalkacağını ifade eden Doç. Dr. TAŞCANOV, “Bu durum hem daha ekonomik hem de gereksiz kağıt çıktılarını önüne geçecektir. Diğer taraftan elektronik ortamda her zaman ulaşma imkanı sağlayarak hastanın EKG çıktılarını yanında taşımasına gerek kalmayacaktır. Geriye dönük, hekim hastanın önceki EKG tetkiklerini de görerek daha iyi bir tedavi planlanması sağlanmış olacaktır. Bu da hastanın daha nitelikli bir sağlık hizmeti almasını sağlamış olacaktır” diye konuştu.

Doç. Dr. TAŞCANOV, Dijitalleşme sürecinde desteklerinden dolayı başta Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahir GÜLLÜOĞLU olmak üzere Hastane Başhekimi Doç. Dr. İdris KIRHAN ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024