Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : SAĞLIK
Haberin Tarihi :   12 Ekim 2023 - 07:38

Göz sağlığınızı korumak için düzenli aralıklarda göz muayenesi yaptırın

Büyüt
Küçült
Göz sağlığınızı korumak için düzenli aralıklarda göz muayenesi
Haber Detay
Dünya Görme Günü” önlenebilir körlük ve görme kusurları konusuna, küresel anlamda dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için her yıl Ekim ayının ikinci perşembe günü düzenlenmektedir.

Yaşam boyu göz rahatsızlıkları ve görme bozukluğu ile ilişkili tüm ihtiyaçları karşılamak için göz sağlığının teşviki, hastalıkların erken dönemde önlenmesi, önlenemeyenlerin ise tedavisi ve rehabilitasyonu için etkili müdahaleler mevcuttur. Bu müdahalelerden bazılarının uygulanması oldukça pratik ve maliyetleri ise oldukça uygundur. Çocuklarda sık görülen görme kusurlarına yönelik tarama çalışmaları da bu programlar içindedir. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından yenidoğanlar, okul öncesi dönemde yer alan çocuklar ve ilköğretim 1. sınıfa devam eden çocuklara yönelik görme tarama programları yürütülmektedir.

 

Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr.Ufuk Özkan

 

Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi'nde göz hastalıkları uzmanı olarak çalışmaktayım. Bugün dünya görme günü münasebetiyle göz ve görme sağlığı hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Bilindiği gibi gözümüz dünyaya açılan pencereniz ve tüm vücudumuzda olduğu gibi göz sağlığı da önemlidir. Bu nedenle yenidoğan'dan itibaren hayatı boyunca aralıklarla göz muayenesini yaptırılması gerekmektedir

 

Özellikle günümüzde görme azlığına sebep olan katarak göz tansiyonu dediğimiz glokom, yaşa bağlı maküler dejenerasyon, çocuklarda göz tembelliği, şaşılık ve kırma kusurları sıklıkla rastladığımız göz rahatsızlıklarıdır. Bunların erken tanı ve tedavi ile çoğunluğunun düzelebildiği hayata daha renkli daha güzel görebilmeleri için bu muayenelerini eksiksiz bir şekilde en azından yılda bir defa yapılması gerekmektedir. Onun haricinde cerrahi tedavi ve medikal tedavi gerektiği şekilde devam edilmesi gerekmektedir.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024