Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : SAĞLIK
Haberin Tarihi :   09 Ekim 2023 - 15:44

Dünyada çok nadir görülen bir hastalık Şanlıurfa da tedavi edildi.

Büyüt
Küçült
Dünyada çok nadir görülen bir hastalık Şanlıurfa da tedavi
Haber Detay
Dünyada çok nadir görülen bir hastalık Şanlıurfa da tedavi edildi

Şiddetli kasık ağrısı şikâyeti ile başvuran ve Ohvira sendromu tanısı konulan hastaya, gerçekleştirilen zor ve cerrahi tecrübe gerektiren bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Şanlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.Yusuf Ziya Kızıldemir Kadın Hastalıkları Doğum kliniğiniginde  milyonda bir görülen çift rahime ve çift vajinaya sahip tek böbrekli bir hasta polikliniğimize Karın ağrısıyla başvuran birçok merkezde henüz tanı konulamayan bir hasta geldi.Çekilen MR, yapılan tahliller ile ultrason tetkiki sonucunda dünyada nadir görülen ve tanı koymak için bile tecrübe gerektiren Ohvira sendromu (çift rahim anormalliği, tek taraflı böbrek yok, böbreğin olmadığı taraftaki rahimin kanının dışarı çıkmasını engelleyen vajendeperde) teşhisi konuldu.

OHVİRA sendromunun dünyada çok nadir görülen bir hastalık olduğunu ve tanı koymak için bile tecrübe gerektirdiğini belirten Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Op. Dr.Yusuf Ziya Kızıldemir” Sol böbreği bulunmayan hastamızın rahminin sol kısmında sıkıntı vardı. Böbrek anomalisi olan hastalarda genelde rahim anomalisi de oluyor. Bu nedenle böbrek anomalisi bulunan kızların takip edilmesi önemli. Bu hastalık kız çocuklarında adet görene kadar kendini belli etmiyor. Adet döneminde ise rahimde perde olduğu için boşaltılamayan kan, şiddetli ağrıya neden oluyor. Bu hastalığın tanısını koymak tecrübe gerektiriyor. Tanı yanlış konulduğunda ise hastaya hiçbir faydası olmayan, yanlış ameliyat uygulanıyor. Biz tanıyı doğru koyarak çok basit bir operasyonla hastamızın hayat kalitesini artırdık. Hastamızın ağrısı kalmadı. Artık rahat bir adet dönemi yaşayacak hastayı şifa ile evine taburcu ettik ” diye konuştu.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024