Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol
29.03.2024
Şanlıurfa / 18°C

21 Ağustos 2017 - 15:49
Almanlar THY'den Korktu
Alman Telekom sitesinde “THY uçuş ağını hızla genişletiyor. Fiyatları ve uçuş ağı ile tercih ediliyor. Lufthansa için tehdit” denildi...
Almanlar THY'den Korktu

Türk Hava Yolları (THY), büyümesiyle dünyanın dev hava yollarını telaşlandırdı. Alman Telekom'un internet sitesinde yer alan haberde, 'Official Airline Guide' kaynak gösterilerek THY'nin büyümesine dikkat çekildi.

THY'nin dünyanın diğer havayollarının hepsinden daha fazla ülkeye uçuş seferi yaparken, bu sayıyı artırdığı belirtildi. Haberde ayrıca, THY'nin Alman Lufthansa ve ona bağlı diğer hava yolu şirketleri için bir tehdit oluşturduğu, İstanbul'da yeni inşa edilen dev havaalanının Almanya'nın Bavyera Eyaletindeki yaklaşık 80 kilometrekare genişliğindeki 'Chiemsee Gölü' kadar büyük olduğuna dikkat çekildi.

TEŞVİK ETTİK, TEHDİT OLDU

Alman Telekom'un haberinde, THY'nin bir zamanlar Lufthansa tarafından 'Star Alliance' kapsamında teşvik edilerek desteklendiği, şimdi ise bir tehdide dö-nüştüğü öne sürüldü. On yıl önce yalnızca mecbur olanların THY ile uçtuğu, şimdilerde ise 'Skytrax' tarafından 4 kez peşpeşe Avrupa'nın en iyi hava yolu seçildiği belirtildi.

THY'nin başarılarının anlatıldığı haberde, hava yolunun toplam 223 uluslararası menzile uçuş yaptığı, dev boyutlu uçuş ağının yanısıra, uygun fiyatları dolayısıyla da THY'nin tercih edildiği vurgulandı. 2014 yılında THY'nın net kârını iki katından fazlasına çıkararak, 648.7 milyon avro kazandığı bildirildi. Şirketin büyüme stratejisine yer verilen haberde, THY Genel Müdürü Temel Kotil'in, “Uzun süre seyahat edecek ekonomi sınıfı yolcuları için de “'lunch' açacağız” görüşüne yer verildi.



İsim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.