Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol
26.04.2024
Şanlıurfa / 18°C

01 Temmuz 2022 - 18:02
Vali Ayhan, Vatandaşları Kanallarda Yüzülmemesi Konusunda Uyardı
Kurum ziyaretlerini DSİ 15. Bölge Müdürlüğü ile sürdüren Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan; ardından gittiği 221 kilometrelik sulama kanallarının ilk çıkış noktasında bir değerlendirmede bulunarak, vatandaşların serinleme amaçlı sulama kanallarına girmemeleri konusunda çağrıda bulundu.
Vali Ayhan, Vatandaşları Kanallarda Yüzülmemesi Konusunda Uyardı

Vali Ayhan, kamu kurum ve kuruluÅŸlarına yönelik ziyaretlerine devam ediyor. Sabah saatlerinde DSÄ° binasına geçen Vali Ayhan’ı burada Vali Yardımcısı Metin Esen, DSÄ° 15. Bölge Müdürü Mahmut Berber, Müdür Yardımcıları ve Åžube Müdürleri karşıladı.

Ä°lk olarak DSÄ° Bölge MüdürlüÄŸü binasında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler alan Vali Ayhan, Diyarbakır yolu üzerinde bulunan Bölge Laboratuarı ve Makina Ä°kmal Åžube MüdürlüÄŸü’nde de incelemelerde bulundu. Bölge Laboratuarı ve Makina Ä°kmal Åžube MüdürlüÄŸü’nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Ayhan, ardından bölgenin tarımsal su ihtiyacının karşılandığı 221 kilometrelik sulama kanalları çıkış tünelini gezdi.

 

VALÄ° AYHAN: PROJE, ÜLKE EKONOMÄ°SÄ°NE ÇOK BÜYÜK KATKI SAÄžLAMAKTADIR

DSÄ° sulama tünelleriyle 8 milyon dekarlık alandan yaklaşık 5.8 milyon dekarlık alanının sulamaya açıldığını belirten Vali Ayhan, projenin ülke ekonomisine de çok büyük katkı saÄŸladığının altını çizdi.

Vali Ayhan, “DSÄ° denince bu bölge akla gelir, GAP projesi akla gelir, Atatürk projesi akla gelir, Türkiye’nin ve Dünyanın en büyük yapay nehri akla gelir. Åžuan sıfır noktasından 221 kilometrelik bir yapay nehrin ilk baÅŸlangıç noktasındayız. Bu tabi ki ülkemizin gücünü, ihtiÅŸamını, kudretini göstermekle birlikte ülke ekonomisine çok büyük katkı saÄŸlamaktadır. Bu projenin ÅŸuan 8 milyon dekarının yaklaşık 5.8 dekarı sulamaya açıldı. Ä°nÅŸaatlar devam ediyor, devam eden inÅŸaatlar bittiÄŸi takdirde bu oran daha da artmış olacak. Yani totalde sulanabilir arazinin yüzde 65’i tarımsal sulamaya açılmış olacak. Urfa çok bereketli; güneÅŸ var, su var, nüfus var. Hepsi bir araya geldiÄŸinde de üretim var, istihdam var. DSÄ°’nin gerek tarımsal sulamada, modern tarımsal sulamada olsun ve diÄŸer alanlarda çok yoÄŸun çalışmaları var, bunları daha da destekleyeceÄŸiz ve sahada takip edeceÄŸiz. Dünden bugüne bu coÄŸrafyaya alın terini, akıl terini akıtan herkese teÅŸekkür ediyorum. Ä°nÅŸallah bundan sonra daha hızlı bir ÅŸekilde ülke ekonomisine katkı saÄŸlamak için ve projelerin bir an önce bitmesi içinde takipçisi olacağız” dedi.

 

VALÄ° AYHAN: SERÄ°NLEMEK Ä°STERKEN HAYATINIZDAN OLMAYIN!

Sulama kanallarının enerji üretimi ve tarımsal sulama da kullanıldığını belirten Vali Ayhan, kanallara serinleme amaçlı kesinlikle girilmemesi gerektiÄŸini söyledi.

Vali Ayhan, “Her nimetin tabi külfetleri de oluyor, bunlar bir nimettir, ihtiyaçtır, bunu yapmak zorundayız ama maalesef bu sulama kanallarında önlem alsak dahi, uyarı yapsak dahi maalesef olumsuz vakalar, ölümler oluyor. Çocuklarımız serinlemek için su kanallarına giriyorlar ve maalesef üzüntülü hadiseler, acı kayıplarımız oluyor. Ben Urfalı hemÅŸerilerime sesleniyorum, tehlikeli olan yerlerde, uyarı olan yerlerde, ikaz olan yerlerde bu sulama kanallarına kesinlikle girilmemesi ve bu konuda müsaade edilmemesi ve bu konuda çocuklarımızın da uyarılmasını özellikle istiyorum. Suyun debisi, soÄŸukluÄŸu ve hızı gerçekten tehlike arz etmektedir. Biz bunu enerji üretiminde sulama amaçlı kullanmaktayız. Herhangi bir sosyal amaçla çocuklarımızın serinlemesi için deÄŸil, teknik olarak da mümkün deÄŸil, dolayısıyla çocuklarımızın can güvenliÄŸi için kamuoyuyla bunu paylaÅŸmak elzemdir. HemÅŸerilerime ve bu coÄŸrafyadaki herkese sesleniyorum, lütfen ama lütfen sulama kanallarına girmeyelim, acı tabloyla karşılaÅŸmayalım. Biz de çok üzülüyoruz, çalışanlarımız çok üzülüyor, motivasyonları düÅŸüyor. Tabi ondan daha da acısı bir evladımızı ve bir vatandaşımızı kaybetmiÅŸ oluyoruz. Bundan sonra tüm vatandaÅŸlarımıza burada sesleniyoruz, hem canımızı hem de malımızı korumak içinde uyarılara ve ikazlara kulak verelim diyorum. Tekrar emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür ediyorum. Urfa’nın inÅŸallah bugünü dünden iyi, yarını da bugünden iyi olacağına yürekten inanıyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.