Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol
20.04.2024
Şanlıurfa / 18°C

15 Aralık 2021 - 07:56
Şanlıurfa'da işkenceci baba hakkında karar verildi
Şanlıurfa’da kendisine boşanma davası açan eşi N.Ç.’yi döven ve çocuklarına işkence yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan baba Ramazan Çakmak ile ilgili karar verildi. Mahkeme, sanık babayı hem eziyet etme hem de hürriyetten yoksun kılma suçlarından toplam 34 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Şanlıurfa'da işkenceci baba hakkında karar verildi

Olay geçtiğimiz yıl Eylül ayında yaşandı. Madde bağımlısı olduğu iddia edilen Ramazan Çakmak, 10 yıllık eşi N.Ç.’ye şiddet uyguladı. N.Ç., olaydan yaklaşık 10 ay önce 4 çocuğunu da alarak ailesinin yanına yerleşti ve boşanma davası açtı. 

Vakit geçirmek için aldığı çocukları geri getirmeyince anne N.Ç. çocuklarını almak için eşinin evine gitti. Ancak Ramazan Çakmak’ın şiddetine maruz kalan anne, 2 yaşındaki oğlunu yanına alarak ailesinin yanına döndü. 

Adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı

Olaydan birkaç gün sonra komşular, evden dışarı çıkan 3 çocuğun yüzünde morluk ve şişlikler olduğunu gördü. Komşuların haber verdiği anne N.Ç., eşinin evine gelerek polisi aradı ve şikayette bulundu. Baba Ramazan Çakmak gözaltına alınırken, çocuklar annelerine teslim edildi. Tutuklanan baba hakkında 5 yıla hapis cezası talebiyle dava açıldı. Mahkemede hakim karşısına çıkan Ramazan Çakmak, adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Mahkeme, dosyadaki eksik hususların giderilmesini istedi.

34 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Babanın yargılandığı dava dosyasına müdahil olmak isteyen Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği (UCİM) ve Şanlıurfa Barosu’nun Kadın Hakları Merkezi ile Çocuk Hakları Merkezi’nin başvuruları mahkeme tarafından kabul edildi. Bugüne kadar 10 duruşmada çocuklarına işkence ile suçlanan baba hakkında karar çıkmadı. Son duruşma bugün Şanlıurfa 2’nci Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Baba Ramazan Çakmak’a eziyet etme ve hürriyetten yoksun kılma suçlarından toplam 34 yıl hapis cezası verildi.

Karaboğa: Kararla ilgili çok mutluyuz

Karar duruşmasının ardından konuşan UCİM Türkiye İhbar Sorumlusu ve Şanlıurfa İl Koordinatörü Av. Cemile Didem Karaboğa, “Mahkeme, sanığı hem çocuklar yönünden hem de mağdur anne yönünden toplamda 34 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın, hükümle birlikte tutuklanması kararı verildi. 2 yıldır toplam 11 celsedir buraya geliyoruz ve ne çocukları ne de aileyi yalnız bırakmadık. Bu kararın çıkmasıyla ilgili çok mutluyuz. Hem UCİM’e hem de Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezine çok teşekkür ediyorum” dedi.


KAYNAK : Ajansbalikligol.com



İsim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.