Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol
18.04.2024
Şanlıurfa / 18°C

15 Ekim 2021 - 03:09
KARAKÖPRÜ’DE ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ ANLATILDI
Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Birimi tarafından yürütülen ‘Geri Dönüşüm ve Temiz Çevre’ projesi kapsamında ilçedeki okullarda öğrencilere çevreyi korumada geri dönüşümün önemi, doğa sevgisi anlatılıyor
KARAKÖPRÜ’DE ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ ANLATILDI

Sosyal sorumluluk projeleriyle örnek olan Karaköprü Belediyesi temiz çevre ve atıkların geri dönüÅŸüme kazandırılması ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Karaköprü Belediye BaÅŸkanı Metin Baydilli’nin talimatıyla Çevre Koruma Birimi tarafından yürütülen ‘Geri DönüÅŸüm ve Temiz Çevre’ projesi kapsamında ilçedeki okullarda öÄŸrencilere çevreyi korumada geri dönüÅŸümün önemi ve doÄŸa sevgisi anlatılıyor.

ÖÄŸrencilere afislerle ve çeÅŸitli görsellerle katı atıkların geri dönüÅŸmesinin çevreye ve ekonomiye faydaları hakkında bilgi verilirken, slayt gösterisi ve kısa filmlerle geri dönüÅŸüm kapsamına giren, ayrıca toplanması gereken atıklar tanıtıldı.  

ÖÄŸrencilerin durumu kavraması için örnek olarak katı atık ve pil toplama kutuları, atık yaÄŸ toplama ÅŸiÅŸeleri sınıflara götürülerek tanıtılırken, öÄŸrencilere geri dönüÅŸüm ile ilgili bilgiler içeren broÅŸürler dağıtıldı.

Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Birimi tarafından proje kapsamında ilçedeki okullarda geri dönüÅŸüm ve katı atık ile ilgili seminerler verilmeye devam edilecek.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.