Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol
20.04.2024
Şanlıurfa / 18°C

05 Åžubat 2021 - 12:38
Fatih Erbakan: 'Yerli ve milli bir anayasa için destek vermeye hazırız'
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal ile yaptığı ortak basın toplantısında, "Toplumsal bir mutabakatın olduğu; milli, yerli ve sivil bir anayasa için katkı vermeye hazırız" dedi.
Fatih Erbakan: 'Yerli ve milli bir anayasa için destek vermeye hazırız'

Demokrat Parti Genel BaÅŸkanı Gültekin Uysal ve beraberindeki heyet, Yeniden Refah Partisi Genel BaÅŸkanı  Dr. Fatih Erbakan'a, parti genel merkezinde nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sonrasında ortak basın toplantısında konuÅŸan Yeniden Refah Partisi Genel BaÅŸkanı Fatih Erbakan, Demokrat Partiye nazik ziyaretleri için teÅŸekkürlerini belirten “Ülkemizin sorunlarını sıkıntılarını birlikte müzakere ettik. Bunların çözümü ile ilgili kendileri ile fikir alışveriÅŸinde bulunduk” dedi.

  “Anadolu tabiri ile bir yürüyüÅŸlerine bakacağız”

 Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinin konuÅŸulmasına yönelik sorulan soruya DP Genel BaÅŸkanı Gültekin Uysal, “ Uzlaşı içerisinde Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi yapabilme imkânı meclis portresine baktığımızda yok.  Ä°ktidarında bunu saÄŸlamak gibi bir niyeti yok. Sadece bu süreçten yaÅŸanan ekonomik meseleleri, pandemi ile beraber derinleÅŸen yolsuzluÄŸu, iÅŸsizliÄŸi, birçok usulsüzlüÄŸü acaba perdeleyebilir miyiz? DüÅŸüncesi var. Biz yine iyi niyetimizi korumak istiyoruz. Anadolu tabiri ile bir yürüyüÅŸlerine bakacağız. Türkiye’ye milletimize neler teklif ediyorlar diye” ifadelerini kullandı.

  “Yerli ve milli bir anayasa için katkıyı vermeye hazırız"

Yeniden Refah olarak anayasa deÄŸiÅŸliÄŸinin gerekli olduÄŸunu dile getiren Erbakan, “Biz Milli GörüÅŸ olarak yıllardır ifade ettik. Hakkı üstün tutan, adil, adaleti temel alan ve bütün toplum kesimlerine, her vatandaşına adil bir ÅŸekilde yaklaÅŸacak ve bir iÅŸleyiÅŸin ortaya çıkmasına vesile olacak bir anayasanın yapılması milli, yerli ve sivil bir anayasanın ortaya koyulması son derece önemlidir. Mevcut anayasada yapılan iyileÅŸtirme ve rötuÅŸla bir yere varılması zor görünüyor. Yeni anayasa çalışmalarına da toplumsal mutabakat oluÅŸturularak bu prensipler ışığında her türlü desteÄŸi vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

'Ä°ttifak konuÅŸmak için daha erken'

Demokrat Parti ve Yeniden Refah olarak ittifak konuÅŸmanın daha erken olduÄŸunu kaydeden Erbakan, “Bu görüÅŸme bir nezaket görüÅŸmesi. Ä°ttifak konuÅŸmak için daha erken. Her gün sabah akÅŸam gündem deÄŸiÅŸiyor. Türkiye siyasetinde 24 saat çok uzun bir zaman dilimi. Dolayısı ile her gün yeni ÅŸartlar yeni denklemler, yeni konjonktür her ÅŸeyi deÄŸiÅŸtirebilir. Åžimdilik sadece sorunlarımız olduÄŸu ve sorunlarımızın ne olduÄŸuna yönelik teÅŸhisler. Bu sorunların çözümünün bulunması için elimizden ne gelirse yapacağımızı karşılıklı olarak ifade ettik” diye konuÅŸtu

“LGBT propagandası ve terörist unsurları tasvip etmemiz mümkün deÄŸil”

BoÄŸaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör sonrasında yapılan eylemlerin devam etmesine de deÄŸinen Erbakan, “Bu toptancı anlayışın ortadan kaldırılması lazım. Åžunu söylemek istiyorum orada bazı terörist unsurlar araya karışıp girmiÅŸ olsa bile oradaki bütün öÄŸretim görevlilerini ve öÄŸrencilerini bir terörist olarak görmenin doÄŸru olmadığını düÅŸünüyoruz. Tabi ki oradaki terörist unsurları tasvip etmemiz mümkün olamaz. Oradaki LGBT propagandasını asla tasvip etmemiz asla kabul olamaz. Kâbe resmine yapılan saygısızlığı en ÅŸiddetli saygısızlığı en ÅŸiddetli ÅŸekilde kınıyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.