Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : ILÇELER
Haberin Tarihi :   16 Nisan 2024 - 11:38

TEK SES İKİ HAREKET PROJESİ VALİLİK KUPASI YARIŞMALARI BAŞLIYOR

Büyüt
Küçült
TEK SES İKİ HAREKET PROJESİ VALİLİK KUPASI YARIŞMALARI
Haber Detay
Şanlıurfa Valiliği himayelerinde; Eyyübiye Belediyesi, ŞURKAV ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl üçüncü kez düzenlenen “Tek Ses İki Hareket Projesi” adlı okullar arası koro ve halkoyunları yarışmaları başlıyor.

Şanlı İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından düzenlenecek olan koro yarışmalarında 13 ilçe ön elemelerini yaparak ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde birincilerini belirleyecek. Birinci olan korolar, 17-18-19 Nisan 2024 tarihlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda yapılacak olan Valilik Kupası koro yarışmalarına katılacak.

Halkoyunlarında da 13 ilçeden ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde 115 okul, 24-25-26 Nisan 2024 tarihlerinde 11 Nisan Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan Valilik Kupası halk oyunları yarışmalarına katılacak.

“Kültürlü Gençlik Huzurlu Gelecek” mottosuyla ilk olarak 2022 yılında düzenlenen “Tek Ses İki Hareket” projesiyle, geleneksel müzik ve halk oyunlarının yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması, çocukların öz kültürlerine sahip çıkmalarının sağlanması, sosyal ve kültürel etkinlikler aracılığıyla kötü alışkanlıklardan korunmaları gibi yan faydalar da amaçlanıyor.

Proje, Şanlı’nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilerek türküleri, halk oyunları ve müziğiyle “UNESCO Müzik Şehri” unvanını almasına altyapı oluşturmuş ve destek sağlamıştı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024