Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : ILÇELER
Haberin Tarihi :   29 Eylül 2023 - 15:29

EYYÜBİYE’DE BİLİNÇLİ BELEDİYECİLİK UYGULAMALARI GENİŞLİYOR

Büyüt
Küçült
EYYÜBİYE’DE BİLİNÇLİ BELEDİYECİLİK UYGULAMALARI
Haber Detay
Geri dönüşüm, sıfır atık ve tasarruf tedbirleriyle bilinçli belediyecilik örneklerini hayata geçiren Eyyübiye Belediyesi, çöp ve hurda olarak bilinen hammaddeleri şehir ekonomisine katan başarılı uygulamalarına devam ediyor.

BaÅŸkan Mehmet KuÅŸ’un talimat ve yönlendirmeleriyle fen iÅŸleri, park bahçe ve temizlik birimlerinde en büyük harcama kalemlerinden olan hammadde kullanımını en aza indiren Eyyübiye Belediyesi, park yapısal peyzajı, açık hava mobilyaları ve temizlik hizmetleri ekipmanlarının çok büyük kısmını kendi imkânlarıyla yeniden üretiyor.

Parkların yapısal peyzajında inÅŸaat atığı taÅŸ ve betonları yeniden deÄŸerlendirerek çevre korumada büyük bir adım atan Eyyübiye Belediyesi, yine parklarda vatandaşın kullanımına sunulan kamelya, bank, çöp kovası ve benzeri açık hava mobilyalarını da kendi atölyelerinde üretiyor.

Büyük çoÄŸunluÄŸu ilk kullanım sonrası hurdaya çıkan metal ve ahÅŸap malzemelerin yeniden deÄŸerlendirilmesiyle üretilen açık hava mobilyaları, belediye bünyesinde çalışan maharetli ustaların elleriyle ÅŸehre kazandırılıyor.

Temizlik hizmetlerinde kullanılan çöp konteynerleri baÅŸta olmak üzere bazı araç gereçleri de aynı bilinçle yeniden deÄŸerlendiren ve demirbaÅŸ malzeme kullanım ömrünü iki-üç katına çıkaran Eyyübiye Belediyesi,  sıfır atık tesisinin faaliyete girmesiyle, ilçede çöp olarak toplanan atıkları da ekonomiye kazandırmaya hazırlanıyor.

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
SaÄŸ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
SaÄŸ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024