Tepe Reklam

Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Logo reklam
Kategori : GÜNCEL
Haberin Tarihi :   16 Haziran 2021 - 11:26

Umut Tohumları Projesi Başlıyor

Büyüt
Küçült
Umut Tohumları Projesi
Haber Detay
Şanlıurfa Valiliği, World Vision International (WVI) Türkiye Temsilciliği ve Türk Kızılay Derneği Şanlıurfa Toplum Merkezi arasında yapılan işbirliğiyle uygulanacak olan “Şanlıurfa Umut Tohumları Projesi” tanıtım toplantısı yapıldı.

Şanlı Valisi Abdullah Erin, Haliliye Kaymakamı Metin Esen, Türk Kızılay Şanlı Toplum Merkezi Yöneticisi Gülgez Ağbaba Eroğlu, WVI Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Yusuf Avcı, proje paydaşı kamu kuruluşları temsilcileri ve basın mensuplarının katılımıyla bir otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, projenin hedefi, amaçları ve sürdürülebilirlik boyutları kamuoyuna açıklandı.
Geçtiğimiz günlerde işbirliği protokolü imzalanan ve bugünkü tanıtımla uygulanacak olan projenin açılış töreninde konuşan Şanlı Valisi Abdullah Erin, proje kapsamında tahsis edilen kaynakların doğru tespit edilen ihtiyaç sahiplerine yüzde yüz ulaşacak, başarılı bir uygulama olmasını temenni ederek, “Şanlı’da yaşayan Suriyeli kardeşlerimize ve Şanlılı kardeşlerimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
Suriye’de on yıl önce başlayan ve bugüne kadar gelen insanlık dramını hatırlatan Vali Erin, Suriye’deki iç savaştan dolayı altı milyon insanın vatanını terk ettiğini, on binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirterek, “Çatışma ve savaşın tarafı olmayan, dezavantajlı gruplar olarak değerlendirdiğimiz kadınların, çocukların, engelli ve mağdur durumdaki insanların on yıldır çok acı ve ızdırap çektiği bir durumla karşı karşıyayız.” diye konuştu.
Suriye’den ayrılan altı milyon insandan dört milyon kadarının Türkiye’de yaşamaya çalıştığını, bu nüfusun yaklaşık 500 bininin ise Şanlı’da bulunduğunu belirten Vali Erin, Suriye’yi terk eden insan sayısının yaklaşık 12 milyon olduğunun tahmin edildiğini söyledi.
Suriye’de yaşanan ve on milyonlarca insanın hayatını etkileyen dramın, n son dönemlerinde yaşanan en büyük hadiselerden biri olduğuna dikkat çeken Vali Erin, bu durumun tüm insanlığın vermekte olduğu bir sınav olduğunu ifade ederek, “Bu bir insanlık sınavıdır. İnsanlığın onurlu bir şekilde ayakta durabileceği, başarıyla bu sınavı geçebileceği ama aynı zamanda bu güne kadar yaşanan koşullar gösteriyor ki birçok ülke ve kuruluş da bu sınavdan sınıfta kalıyor.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin, bu insanlık sınavında mağdur ve mazlumların yanında duracağını her vesile ile ilan ettiğini ve gereğini yaptığını kaydeden Vali Erin, “Şanlı başta olmak üzere tüm kurum kuruluşlarıyla Türkiye bu mücadeleyi başarılı bir şekilde yürüttü. Şanlı kardeşlerime bu vesile ile muhacir duruma düşmüş kardeşlerimize gösterdikleri anlayış, misafirperverlik ve Halil İbrahim Aleyhisselam’ın misafirperverlik anlayışını göstermelerinden dolayı bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum.” diye konuştu.
Barış Pınarı Harekâtı ile Türkiye’nin kontrolüne geçen Telabyad ve Resulayn’da Şanlı Valiliği koordinesinde yapılan çalışmalar ve Şanlı’da yaşayan Suriyeli muhacirlere yönelik faaliyetler hakkında da bilgiler veren Vali Erin, “Türkiye’de, Şanlı’da yaşayan Suriyeli kardeşlerimize yardımcı olmaya, insanlık vazifemizi ifa etmeye devam edeceğiz.” diyerek, projenin hayırlara vesile olmasını diledi.
Tanıtım toplantısında birer konuşma yapan Türk Kızılay Şanlı Toplum Merkezi Yöneticisi Gülgez Ağbaba Eroğlu ve Türk Kızılay Sosyal ve Ekonomik Güçlendirme Program Koordinatörü Cihan Arsu da uygulanacak proje hakkında bilgiler vererek, katkı ve desteklerinden dolayı Şanlı Valisi Abdullah Erin’e, WVI Türkiye Temsilciliğine ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Proje Hakkında:
Şanlı Valiliği koordinesinde, WVI ve Kızılay ortaklığında Haziran 2021 – Şubat 2022 tarihleri arasında uygulanacak projeyle; Şanlı’da yaşayan, ülke içinde ekonomik olarak desteğe ihtiyacı olan ve hanede çocuk işçiliğinin yanı sıra risk altında çocuğu bulunan T.C. vatandaşları, geçici koruma statüsündeki Suriyeliler ve Uluslararası Koruma Statüsünde bulunan bireylerin sosyoekonomik olarak güçlendirilmesi, düzenli ve yeterli gelir elde etme fırsatlarına erişimleri amaçlanıyor.
  Yaklaşık 3.500.000 TL bütçesi bulunan projeyle, 300 haneye yönelik koruma ve psikososyal destek faaliyetleri kapsamında farkındalık artırıcı bilgilendirme seminerleri gerçekleştirilecek. Tespit edilen hanelerden bireylere yönelik 150 kişiye mesleki eğitimler verilerek belirli alanlarda beceri kazanmaları sağlanacak. Mesleki kurslarda başarılı olan 45 kişiye, hane içi üretim, küçük ölçekli tarım ve hayvancılık ayni destekleri sağlanacak ve beceri kazandıkları alanda üretim yapma fırsatları oluşturulacak.   Hane içi üretim ve küçük ölçekli tarım ve hayvancılık ayni destekleri sağlanması sonucu üretilen ürünlerin hızlı satış kanallarına ulaşması için yine ayni destek sağlanan bireylere yönelik dijital pazarlama eğitimleri verilecek.   Proje ile ayrıca çocuk işçiliği risklerini minimize etmeye yönelik faaliyetler kapsamında 300 çocuğun eğitime erişimlerini destekleyebilmek için kırtasiye, okul çantası ve benzer malzemelerin olduğu okul kiti sağlanarak, kapasite geliştirme destekleri olan okullara da ayni destek sağlanacak.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Sağ Blok Reklam
Son Yorumlar
Tülin bütün
O yaşadığımız tarihimizin en kötü acımızı birdaha yaşamamak hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza allahtan
Sağ Rekam 2
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Urfabulteni.com Bi haber olma haberdar ol | https://urfabulteni.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024